Milyen előnyökkel jár, ha valaki államilag támogatott egyetemi helyre jut be?
Figyelt kérdés
Természetesen a tandíjon kívül. Olvastam olyat is, hogy egy csomó féle ösztöndíjra is csak már amúgy is ösztöndíjasok pályázhatnak, ami szerintem elég nyakatekert gondolkodásmód az állam és az alapítványok részéről. Ezen kívül még milyen előnyöket élveznek?2014. júl. 23. 23:28
1/2 anonim válasza:
Más előnyt nem jelent, követelmény egyéb dolgok amiért fizetni kell az egyforma. De szerintem az hogy félév elején nem kell súlyos százezreket elutalni az egyetemnek (vagy végzés után milliókat törleszteni), helyette ha valakink szociális helyzete indokolja felvenni az alaptámogatást, szociális támogatást, bursa hungarica ösztöndíjat, fél év után ha jó tanuló a tanulmányi ösztöndíjat is, jegyzettámogatást. Kollégiumba könnyebben kerülnek be, van ahol az olcsóbb kolit az államisok kapnak. Az állam részéről az a gondolkodás teljesíts úgy hogy bekerüljél államira, ha nem teljesítettél akkor fizess, és persze válassz olyan szakot amiből akarnak képezni szakembert ne a divatszakokra menjél.
2/2 anonim válasza:
nem feltétlenül nyakatekert... ha elég jó vagy, akkor úgyis bejutsz az államilag támogatott helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!