Nemsokára kiderülnek a ponthatárok. Szerintetek a DE-ÁOK általános orvos szakán milyen ponthatár várható?
Nem tudom elképzelni hogy múlt évitől kevesebb legyen a ponthatár. a kémia könnyebb volt,m legalábbis jobb lett az országos átlag..biosz meg nehezebb mint tavaly a pontszámok tükrében.
egyébként minden évben ezt mondják hogy ez az évi érettségi volt a legnehezebb...erre nem alapoznék..
(egyébként nem vagyok érintett benne csak figyelem az eseményeket)
Az idei kémiától egyszerűbb feladatsort ne várjon senki, mert az már középszintű. Tény, hogy ilyen korrekt és egyszerű feladatsor hosszú évek óta nem volt!!! Szóval ne számítson senki arra, hogy a kémia miatt stagnál, vagy csökken a ponthatár, mert az csak javít a helyzeten. Akinek pedig ez is marha nehéz volt, az nem tudom miről álmodott középszintű feladatsorról? Kíváncsi vagyok mit szóltatok volna, ha most tavasszal az októberi feladatsort kapjátok, pontosabban ugyanolyan nehézségűt. Tuti, hogy nagyobb rinya lett volna, mint a biosznál, vagy, mint tavaly volt...(én érintett vagyon mindkettőben :-))
A biosz miatt (60% az országos átlag) csökkenhet a ponthatár! 10 pontos csökkenésre nem számítok, maximum úgy Debrecenben, ha Pécs és Szeged felzárkózik a 400 közelébe! De egyébként szerintem Debrecen 390 lehet max és ha általánosan csökken mindenhol akkor Szeged és Pécs is max 375, de lejjebb nem fog menni (szerintem). És ezt csak azért mondom (statisztikák nélkül én emelkedésre számítottam), mert a biosz tényleg nagyon gyenge lett országos szinten, tavaly az átlag 65% volt! tehát 5% csökkenés tapasztalható. Míg a kémia jóval korrektebb feladatsor volt, mint a tavalyi és ott nincs 1% emelkedés. Látszik, hogy az emelt szintű kémiát, legyen az bármilyen egyszerű feladatsor nehéz teljesítenie a diákoknak. Figyeljétek meg a 2012-es bioszt 61,1% lett az országos átlag, nehéznek is érezték az akkoriak, de a ponthatárokon is meglátszott! Nagyon! Mindenhol emelkednie kellett volna a +20 pont miatt legalább 10-zel, erre sok helyen csökkenést tapasztalhattunk az előző évekhez képest.
Szerintem az összes orvosin stagnálni fognak a pontok. Maximum -/+5 pont, de inkább annyi se. 10 pontot kizártnak tartok.
Ahhoz meg szokj hozzá, hogy olyat is meg kell tanulni, ami nem érdekel. Mikor az ember orvosira megy, azt hiszi, hogy az csupa móka és kacagás, mert ott már minden érdekes. Tudom, mert én is azt hittem. De elárulom: nem így van:D
Négyszáz pont alatt nem valószínű idén
(mert tavaly nagyon-nagyon alacsonyak lettek a
p.határok) Még egyszer nem nagyon lesz ilyen
Valami oka csak volt, hogy megnehezítették a bejutást
az orvosikra a két emelt kötelezővé tételével -
Nyilván azért volt ez, hogy csak a legbiztosabb tudásúak tudjanak bejutni (talán a tavalyi év kivétel volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!