Mennyire nehéz az orvosi egyetem? Tényleg szinte biztos bukás vár ránk?
Elég rossz ez a hozzáállás, még ha hallott dolgok alapján is vélekedsz így.
Ellehet végezni bukás nélkül is. S valóban hatalmas kitartást kell hozzá.
Az orvosin tényleg sok a seggelés, de ha nem érted meg az egyébként létező összefüggéseket, akkor bizony problémáid lesznek.
A főorvosnőről pedig megvan a véleményem...
Ha bármi kérdésed van írj privit. Végzős vagyok Pécsen.
"Nem kell semmit megérteni, számítani, logikával kikövetkeztetni, csak bemagolni."
Szomorú, ha valaki így eljut addig, hogy főorvos lesz. Vizsgákon (főleg az alapozó tárgyaknál) igencsak a megértésre mennek rá és ha nem érted meg, nem is fogod tudni megtanulni. Több száz oldalt nem lehet csak úgy bemagolni.
A főorvosi pozícióhoz ha jól tudom tudományos fokozat kell. Odáig nehéz eljutni magolással, mert ki kell izzadni némi önálló gondolatot. Kamuválasz volt, jól gondolom? :-)
Viszont az is tény, hogy rettenetesen túl van misztifikálva. Magát az anyagot agyatlanul is meg lehet tanulni (lényegesen könnyebb aggyal egyébként), a probléma a betegágy mellett kezdődik, ugyanis oda már nem elég a tankönyv.
PTE-s orvostanhallgató vagyok. Nem igaz, hogy biztos bukás várna itt bárkire, aki komolyan veszi, és megtanulja, amit kell.
Sok mindenből a megértésre mennek valóban, kell a logika. Van, hogy az dönti el, megadják-e a jobb jegyet, hogy látnak-e gondolkozni. Eddig én nem mondanám olyan hű de nehéznek ezt az egyetemet, csak nagy fegyelmet kívánónak. Abban meg teljesen igaza van az előttem szólónak, hogy alkalmazni is kell majd a tudást, és ez szokott problémásabb lenni. PTE-n egyébként az első félév kifejezetten könnyű, lehet sikerélményt szerezni. A2. félévben, amikor bejön az anat-szövet-fejlődés kombó, és a kémia sem a középsulis lesz már, élesnek fog tűnni a váltás, de vehető az akadály. Ne stressszelve állj hozzá, az az egyik legnagyobb kiszúrás magaddal, ha bebeszéled, hogy de nehéz, meg nem megoldható. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!