Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az iskolákban miért kell...

Az iskolákban miért kell osztályozni a testnevelést?

Figyelt kérdés

A testnevelés lényege az lenne, hogy a diákok mozogjanak, meg esetleg megszerettessék velük a sportot.

Hamár rájuk erőltetik teljesen a mozgást, még ha amúgy tök rosszul van valaki néha akkor is kötelezik hogy öltözzön át és tornázzon, akkor legalább ne lenne leosztályozva, maximum szóban értékelve a teljesítménye.

Vannak emberek akiknek nincsenek olyan jó képességei ezekhez, nem lehet mindenki mindenben jó, miért kell a testneveléssel lehúzni nekik a tanulmányi átlagukat?

Az én tornatanárom pl. totál nyugodt lélekkel osztogat 1-2eseket ha valami nem tetszik neki.

Lehet furcsa miért jut ez így nyár közepén eszembe, de most jutott eszembe feltenni a kérdést.

2014. júl. 10. 13:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha nem lenne osztályozva valami akkor a diákok nem öltöznének át mert minek.

Minek öltöznél át ha nincs osztályozva? Ott vagy. Nem hiányzol de felesleges átöltözni.

Ergo. teljesen felesleges lenne osztályzás nélkül.

Senkit nem köteleznek ha rosszul van. Van rá igazolás. Ha pedig nincs igazolás akkor nincs olyan rosszul h netudjon tornázni.

Szerintem azt a minimális mozgást amit a középsulis tesiorákon csináltok kilehet bírni... Alapjáraton többet kéne mozogni szabadidőben...

2014. júl. 10. 13:50
 2/8 anonim ***** válasza:
51%

Mert ha nem osztályoznák mindenki kakilna bele. Meg egyáltalán nincsenek nagy elvárások, de most komolyan..

Én nem tartom magam nagy sportolónak, de én a legtöbb emberen nem azt veszem észre, hogy nem tudják, hanem, hogy nem is akarnak érte tenni. Saját példám. Elsőben 12 valemynni alatt futottam le a 2000 métert. Egy évre rá kb a 3. tesiórán futottunk megint 2000ret és mondom most beleadok mindent. 8:28 lett úgy , hogy egész nyáron semmit nem mozogtam.

Meg nem értem azokat az embereket jajjj lehúzza az átlagom. Az viszont nem baj, ha mondjuk a rajz meg felviszi?

De amúgy is utálom ezt az átlagosdit. Kit érdekel? Mibe számít bele? Ha én átlagot számolok akkor csak a fő tantárgyakat számolom.

2014. júl. 10. 14:08
 3/8 anonim ***** válasza:
63%
Mert ilyen az oktatási rendszerünk, ilyen skatulyázós, mindenben. :-) Megvan amúgy erről a véleményem... Amúgy vannak tanárok, főleg tesin, akik önmagadhoz mérik a teljesítményedet, nem pedig egy mércéhez, szerintem az a jobb, főleg egy ilyen tantárgyból. De kívánom, hogy a Te tanárod ne vegye el a kedvedet a mozgástól, mert végső soron nem neki mozogsz, hanem magadnak, még ha ezt nehéz is elhinni ebben a rendszerben. A tanulmányi átladot szard le, ha a többiből jó vagy, nem számít a tesi.
2014. júl. 10. 15:11
 4/8 anonim ***** válasza:
34%
Na meg az éneket
2014. júl. 10. 17:22
 5/8 anonim ***** válasza:
51%

#3-nak teljesen igaza van.

A készségekre épülő tantárgyakból (rajz, ének, testnevelés) egyáltalán nem lenne szabad osztályozni. Ez feleslegesen beskatulyázza a gyerekeket. Nem mondom, hogy valaki egy testnevelés 3-as miatt lelki beteg lesz élete végéig, de mégis, mi az, hogy teljesen különböző fizikai alkatú és képességű fiatalokat egy mérce alapján osztályozunk?

Sajnos az oktatási rendszerünk mindig is ilyen lesz, mert erre van igény. 5 darab szám, ezt bármelyik IQ 0 szülő is fel tudja fogni. Rég át kellett volna térni a százalékos értékelésre és a szöveges véleményezésre.

2014. júl. 10. 17:53
 6/8 anonim ***** válasza:
66%
Azért, mert teljesen nonszensz az egész oktatási rendszerünk. Épeszű embernek eszébe nem jut, hogy bárkit osztályozzon készségtárgyakból. Nem is értem, miért hívjuk őket tantárgyaknak. Itt nincs átadható tudás, amit vissza lehet kérdezni a diáktól, vagy tud bukfencezni, vagy nem, vagy szépen énekel, vagy nem, vagy tud csendéletet festeni, vagy nem. Elfogadhatatlannak tartom, hogy ezeket a tárgyakat, sőt, még a magatartást és a szorgalmat(?!) is osztályozzák. De nem ez az egyetlen oka annak, hogy nem szeretik meg a gyerekek a mozgást a testnevelésórákon; és valóban igaz az is, hogy egy jó tanuló átlagát lehúzza az, ha nem tud kötélre mászni, és ha színötös szeretne lenni, rendkívül el fog keseredni, ha egy ilyen hülyeség miatt nem jön össze neki.
2014. júl. 10. 18:40
 7/8 anonim válasza:
Na azért ne általánosítsunk.Vagyis nyugodtan,de vannak kivételek.Az én tesitanárom órái igazán kemények,izzasztóak és kimerítőek mind lányoknak mind fiúknak (még a nagy sportembereknek is).Ez persze nagyon jó,nagyon Örülök neki,hogy valaki tesz azért,hogy ne az összes diák legyen elpuhult törékeny anyámasszony katonája.(Gimnázium)
2014. júl. 22. 22:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyet értek az előző hozzászólókkal. Mindig is nagyon jó átlagom volt, megyei szintű versenyeken értem el dobogós helyezéseket. Készségtárgyak közül annyira jó voltam rajzból, amennyire rossz tesiből. Pedig jól tudok úszni, sokat biciklizek, görkorizok és erősítő tornát csinálok itthon. De amikor arról van szó, hogy melyik lábad, hova tedd és hogy tartsd, amikor ezt meg ezt csinálod, akkor nekem végem...:/ Általában az erőfelmérésekkel, a talajtornával, szekrényugrással meg a gerendával húzom fel kicsit a tesijegyemet, de valahogy ha szétrepesztem magam sem tudok futni, távolugrani, magasugrani vagy kislabdát hajítani... annyira nem, hogy ezekre 1-2-eseket kapok, pedig annyira szeretnék jobb lenni, de nem megy, sokat szomorkodok is emiatt :(
2014. júl. 28. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!