Mennyire nehéz az emelt informatika érettségi programozás része?
Most szeretném elkezdeni 0-ról a C++-t, mert érdekel (és jól jön az a plusz 50 pont)
A kérdés adott: mennyi nehezek az érettségiken lévő feladatok? Ez nyílván relatív, van aki hamarabb megérti, van, aki később, illetve aki évek óta tanulja, annak nyílván nem egy szint. Alap szintű feladatok vannak, vagy van, ami húzósabb már? Ugyan itt: valami tanács programozóktól kezdésnek?
Köszönöm!
Szerintem nagyon egyszerű, 0 tudásról napi 3-4 óra tanulással egy hónap alatt túl is teljesíted az érettségi követelményt! De az még semmit sem jelent, ettől még nem tudsz programozni, de az érettségit elég jó százalékkal letudod.
Minden évben kb ugyanaz a feladat:
- fájlt megnyitni
- adatokat beolvasni mondjuk egy listába
- a lista elemein különböző műveleteket végezni
- stringmanipuláció (nagyon alapszintű, kb. a hosszának a vizsgálata)
- maximumkiválasztás tétele, esetleg sorba rendezés
- végül pedig fájlba kiírni az eredményt
Köszönöm, ez bíztató!
Esetleg valami tipp, hogyan/honnan kezdjem el tanulni? 2 könyvet néztem: a Tanuljuk meg 24 óra alatt, illetve a gyakran bibliaként emlegetett Bjarne féle könyvet.
Nem tudom. Nem ismerem a c++-t. Python, c# és Java irányban tudnék segíteni, de ezt rábízom a c++.os kollégákra :) De nagyon rágörcsölni nem kell. A 24 órás könyv az érettségire talán jobb, mert kevesebb infót tartalmaz, gyorsabb haladást eredményez (legalább is a többi 24 órás könyv tapasztalatai alapján), a stroustrup könyv meg gondolom sokkal részletesebb.
Bár mivel van még egy éved az érettségiig, nyomjad a stroustrup könyvet, az állítólag nagyon profi :)
Érettségire a C++ = ágyúval szétkenni egy verebet. Ha végleg nem kötelezted el magad, akkor Python, C# inkább.
Ha igen, akkor a 24 órás könyvet, és/vagy tetszőleges internetes tutorialt ajánlok. Stoupstrup könyve elsőre nehéz is, illetve egy egész tank-hadosztály az érettségire.
Python tényleg jó, itt egy kezdőknek (is) szóló blog. Az alapoktól indul: [link]
Érettségi feladatok megoldás is van fönt rajta magyarázatokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!