Ha néderlandisztikára szeretnék menni, akkor tudnom kell előtte hollandul vagy majd ott megtanítanak?
Tudom, hogy királylánynak tűnhetek, ha azt hiszem, hogy ott majd megtanítanak, de mégis bizonytalan vagyok, mivel egy középiskolában aligha gyakran tanított nyelvről beszélünk.
Ha nem is kötelező, akkor érdemes kicsit előredolgozni? Megéri vagy követhető tempóban tanítanak? (A követhető alatt azt értem, hogy most is heti 7 órában tanulom elég magas szinten a spanyolt és ez így elég könnyű nekem és hozzá kell tennem, hogy emellett nyilván más tantárgyaim is vannak.)
Én is néderlandisztikás vagyok.
Ami kell hozzá, egy szimpla angol vagy német emelt érettségi. És minden év végén nyelvvizsga van, a 3. év végére elvileg eljut az ember a felsőfokig. De ha azt vesszük, hogy heti NÉGY holland óra van, ez elég nehéz. Otthon sokat kell tanulni, és az sem biztos, hogy elég.
Nekem sajna nem sikerült az alapfokú vizsgám, emiatt csúszok egy évet. Én elég önostorozó típus vagyok, de mivel sokat tanultam, így nem érzem magam hibásnak. Azt kell tudni, hogy a vizsgán részfeladatonként osztályoznak, és ha egy részfeladat karó lesz, akkor megbuktál. Ergo hiába írtál év közben ötös ZH-kat, ha például nem megy a magnó, integethetsz a kettesnek is. Szóval amiből gyengék vagytok angolból/németből, abból valószínűleg hollandból is gyengék lesztek, ezért otthon hasaljatok rá nagyon, például ha nem megy a levélírás, fordítgassatok otthon, vagy ha nem megy a magnó, hallgassátok a holland rádiót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!