1/9 anonim válasza:
Ha érted és szorgalmas vagy, akkor nem, ellenkező esetben igen.
2/9 anonim válasza:
Csak annyira, mint az ének-zene, vagy a történelem.
Ha van érzéked hozzá, és a tanár is kedves, akkor könnyű. Ha nem, akkor így jártál.
3/9 A kérdező kommentje:
Én jó vagyok matekból.Akkor a kémia is menni fog?
2014. júl. 6. 18:30
4/9 anonim válasza:
Csak matek önmagában véve kevés a fizikához. Kémiához meg főleg.
De nem kell külön-külön kiírni, hogy "A fizika nehéz tantárgy?", "A kémia nehéz tantárgy?" és ehhez hasonlók...
5/9 anonim válasza:
Mivel nekem általánosban és középiskolában nem tanították meg normálisan (komolyan, olyan tanárokat..) ezért nehéz (ennek ellenére 4 es vagyok belőle , mert olyan a tanár)
6/9 anonim válasza:
Én alapórán néztem csak ki a fejemből és egy szót se értettem, más meg fakultáción lazán dicsérets lett, illetve a tanárral néha elvitatkoztak olyan dolgokról, hogy én csak néztem. Egyénfüggő, kinek mennyire megy.
Amúgy nem tudom mennyire függnek össze, mert matekból és kémiából nagyon jó vagyok, de fizikában csak a legalapabb dolgokat tudom kiszámolni, hogy ne bukjak meg.
7/9 Tom Benko válasza:
Nem, csak nyitott szemmel kell járni, és figyelni mindenre.
8/9 anonim válasza:
Attól függ, kinek. Kell hozzá egyfajta elemzőkészség, az biztos. Mivel a fizika a szabályszerűségek és az elhanyagolások tudománya is egyszerre (úgy mondják, hogy modellalkotó tudomány), ezért a problémák megoldásának előfeltétele, hogy meglássuk, hogy egy adott feladat esetén melyek a lényeges részletek, mennyiségek (absztrakció), és azok között mik a kvantitatív kapcsolatok (egyenletek, összefüggések megállapítása). Ha ez megvan, a többi már csak matematikai levezetés. De ehhez kétségtelenül szükség van a fizikai fogalmak és törvények pontos, és nem csak bemagolás szintű ismeretére. Mert pl. aki arra a kérdésre, hogy mi Newton második törvénye, csak rávágja, hogy "ef egyenlő emszer a", de nem tudja megmondani, hogy mit jelent az egyenlet és mire használható, az valójában nem tud semmit.
9/9 anonim válasza:
Egy biztos, nehéz jól tanítani, főleg érdeklődés hiányában, márpedig mindenkit nem érdekelhet egyformán a fizika, ahogy más sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!