Nálatok volt tornaünnepély az iskolában? (lásd videót)
Ez kötelező volt minden tanuló számára?
Volt kötelező egyenruha - dressz lányoknak, atléta fiuknak stb ? Tanárok is részt vettek, vagy csak tanulók ?
Igen, csináltuk fiúk, lányok mind együtt (csak a tanulók, a tanárok nem, kivéve a tesitanárok - azok beálltak). Én már a negyvenes korosztályba tartozom, és még anno az "átkosban" jártam általánosba, akkor volt ilyen nekem. Természetesen hosszú időn át gyakoroltatták velünk, elsősorban a tesi tanárok.
A lányok tornadresszben mindannyian, mint ahogyan a fiúk is tornanadrágban és fehér trikóban. A dressz és a nadrág színe iskolánként változott, de egy iskolán belül ugyanaz volt. Nálunk a lányok kék dresszben voltak, a fiúk kék tornanadrágban.
Később volt egy kis lazulás, és megjelent a fekete, majd a piros dressz (milyen érdekes, a szocializmusban éppen a piros dressz jött be legkésőbb), a fiúknak a fekete és a zöld nadrág.
De a tornabemutatón az előírt egyen színben kellett lenni (hogy én éppen milyen színű tornanadrágban voltam, arra már nem emlékszem). Tulajdonképpen a gyakorlást nagyon nem szerettem, de a bemutatón már büszkén csináltuk a gyakorlatokat, mint büszke kisdobosok és úttörők.
És még valami. Akkor nem volt utálat a tornadressz és a fiú tornaruházat ellen, nekünk az természetes volt (fiúként az óvodában mi is tornadresszben voltunk, egységesen a lányokkal, a vállánál kellett begombolni a dresszt, általános pedig elsőben és másodikban az osztályteremben együtt öltöztünk át az egész osztály a tesióra előtt, majd a végén vissza).
Amit még személyesen imádtam az egészben, hogy a lányokon nagyon jól állt a tornadressz, igazán szexi volt, serdülő fiúként irigykedve néztem a lányokat. Legszívesebben magamra is húztam volna valamelyik dresszt, bár szégyenlős voltam erre. Később megtettem, manapság is ezt használom futáskor aláöltözetnek (szerintem a fényes anyagú az egyik legjobb ruhadarab a világon, kényelmes és szellőzik - természetesen nyíltan nem mutatkozom benne - illetve alkalmanként itthon is felveszem, ha kedvem tartja. A mai napig igazán vonzó számomra a tornadresszes nők, lányok látványa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!