Ha egyetemen bukok egy tárgyból, de következő évben megcsinálom 5-ösre, akkor a diplomajegybe hogyan számítják ki?
Figyelt kérdés
Ezt találtam a szakom képzési- és kimeneti követelményeiben:
"Az oklevél minősítése az alábbi részjegyek figyelembevételével történik:
Az oklevél minősítésének megállapítása:
- a tanulmányok egészére számított (halmozott) súlyozott tanulmányi átlag;
- a szakdolgozat bírálati jegy és a védés alapján a záróvizsga bizottság által adott jegy,
- a záróvizsgán szerzett jegy
számtani átlaga."
Tehát arra vagyok kíváncsi, hogy ha megcsinálom második tárgyfelvételre a tárgyat ötösre, az ugyanolyan lesz a minősítés kiszámításakor, mintha elsőre csináltam volna meg 5-ösre?
2014. júl. 1. 17:40
1/3 A kérdező kommentje:
DE-TTK
2014. júl. 1. 17:50
2/3 Kacsa Tibor válasza:
Szerintem az 5-öst számítja majd. Nem sok értelme lenne sztem kétszer számítania ugyanazt a tárgyat... Amit bemásoltál, az alapján is ugyanezt mondanám.
3/3 anonim válasza:
Ha megnézed a súlyozott tanulmányi átlag képletét, akkor láthatod, hogy az a teljesített tárgyak minőségét mutatja, vagyis hogy a tárgyakat milyen átlaggal teljesítetted átlagosan. (teljesített kredit*érdemjegy/teljesített kredit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!