Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért éri meg szabad bölcsésze...

SZJG kérdése:

Miért éri meg szabad bölcsészetet tanulni?

Figyelt kérdés
Sokszor hallom ezt a kifejezést, mindig szidják.. az érdekelne, hogy ezzel mit lehet kezdeni? Valami mégis ráviszi az embereket, hogy odamenjenek. Mi?

2014. jún. 26. 21:29
 1/4 anonim ***** válasza:
72%
A könnyűsége. Lesz egy diplomád, nem tudsz vele mit kezdeni (csak elég kis %-a) viszont a jó hír hogy tudsz vele menősködni szülőknek, haveroknak!
2014. jún. 26. 21:36
 2/4 anonim ***** válasza:
34%
McDonald"s hambisütő utánpótlás képzés...
2014. jún. 26. 21:37
 3/4 anonim ***** válasza:
82%

Mert ez érdekli őket, és a területtel kapcsolatos műveltséget ad, és van egy kevés ember, akinek még konkrét tervei is vannak vele (pl. tudományos pálya).

Egyébként bármilyen végzettsége is legyen az embernek, komolyan szánom azt, aki századszorra is el tudja sütni a poént a McDonald's-szal, mert ehhez nagyon üres élettel és a sivár világképpel kell rendelkezni. Én bölcsészkaron végeztem, így elég sok ismerősöm van onnan, de az égvilágon SENKIT nem ismerek, aki bármilyen gyorsétteremben dolgozna (egyetlen ilyen ismerősöm bilogóia szakon tanult). Viszont nem egyet ismerek, aki el tudott helyezkedni olyan helyen, ami esetleg nem is kapcsolódik szorosan a végzettségéhez, de elismerésre méltó (pl. minisztérium, kutatóintézet, önkormányzati hivatal stb.).

2014. jún. 26. 21:42
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem például annak,aki újságírással akar foglalkozni,hasznos az ismeretei bővítésére.

Sok emberrel az a baj,hogy nem tudja,mihez kezdjen vele,így persze,hogy nem fog munkát találni.A bölcsészdiplomákhoz nagyobb találékonyság kell.

2014. jún. 27. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!