Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Meg lehet-e tanulni egy...

Meg lehet-e tanulni egy szakmát egyetem nélkül?

Figyelt kérdés

Szerintetek? Pl. jogot,vagy közgazdaságot.

Ha bemegyek a könyvesboltba,könyvtárba,ugyanúgy el tudom olvasni,tanulgatni a jogi könyveket.

Vagy nem lehet mélyebb tudást szerezni vele?

Igazából az a problémám,hogy jogi egyetemen vagyok. Azért jöttem ide,mert hasznosnak tartom a jogi tudást. De nagyon sok használhatatlan mellékinformációt kell megtanulnom,ezért gondolkodok,hogy ott kellene hagynom.

Szerintetek melyik a hasznosabb:az egyetemre járás vagy az otthon tanulás, figyelembe véve azt,hogy nem a diploma a cél,hanem a tudás?

2014. jún. 24. 18:16
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
Dicséretes, hogy a tudás a cél, és nem a diploma, csak éppen ez a munkáltatót hidegen fogja hagyni.
2014. jún. 24. 18:26
 2/7 anonim válasza:
100%
A könyvtárból is nagyon sok mindent el tudsz sajátítani. Igaz, hogy az egyetemen sok a sallang, de ha jól kamatoztatod az ott szerezhető kapcsolati tőkét, akkor többszörösét éri mint a könyvtár. Illetve kiaknázhatod a tanárok tudását is, hiszen nagyon sok minden nincs leírva, gondolok itt a tapasztalatokra. Sőt, szóban gyorsabban, lényegre törőbben átadhatóak a dolgok. Főleg ha a tanár partner, mert nem mindegyik az.
2014. jún. 24. 18:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak a tudás a cél, akkor igen.

Viszont elhelyezkedni nem fogsz tudni olyan területen, amihez jogi diploma kell, hiába lesz tudásod.

2014. jún. 24. 18:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ember függő, de röviden IGEN.

Én is több dolgot tanultam teljesen magamtól.

Ha nem az a célod, hogy diploma, diploma, diploma aztán csak porosodik a polcodon, akkor ez a célravezetőbb.

Viszont a munkahelyek többsége a papírt nézi, hacsak nem ismerős a munkáltató, de akkor is egyszerübb szakmák felett tudnak szemet hunyni.

Pl. elmész egy céghez mondjuk tolmácsnak (most csak írtam valamit), akkor senkit nem érdekel, hogy hogyan tettél szert a tudásra, de ha pl. ügyvéd akarsz lenni, akkor oda sajna kell a papír is.

Ha most a jogból indulunk ki akkor ott van tényleg sok felesleges, amit a hétköznapokban valszeg nem fogsz hasznosítani. Pl. elsőben római jog és társai

De ha "csak" érdekel, akkor én inkább otthon magamtól tanulnám a jogot, vagy a közgazdaságot is.

2014. jún. 24. 18:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Hányadéves vagy?

Most már fejezd be az egyetemet, még egyetem után is sokat kell majd tanulnod, mert önmagában talán még az egyetem sem ad elég tudást !

2014. jún. 24. 19:20
 6/7 anonim ***** válasza:
50%
Na, ilyen alapon akkor már megyek is orvosnak, mert hát, én elolvastam pár ilyen témájú könyvet, mi az, hogy nem akarnak felvenni? :DD
2014. jún. 24. 20:52
 7/7 anonim ***** válasza:
50%
a jog egy olyan dolog ahol értelmezi is kell a törvényt. nem kevés személyeskedésbe forduló vitám volt a gyk-n mert bizonyos törvényeket idekopizott a vitapartner és mondott "A"-t. én mondtam erre hogy az nem éppen "A" hanem "B" mert voltaképpen bla bla bla....szóval szakizgattam hiába. aztán jött még néhány hozzá hasonló magát zseninek képzelő kontár és együttesen próbálták meg nekem megmagyarázni hogy jogászként miért is nem értek szerintük még a saját szakterületemhez sem...
2014. jún. 24. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!