Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha ott akarom hagyni az...

Ha ott akarom hagyni az egyetemet 2 év után, milyen lehetőségeim vannak?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok (1994 jan 1 után születtem), azaz elméletileg még tudok nappalin szakmát tanulni (amit szeretnék is), de aláírtam a hallgatói szerződést, emiatt azonnal fizetnem kellene az államnak vagy dolgoznom. Kérdem én: hogyan fizessem ki ha semmi pénzem, és hogyan dolgozzak, ha semmi végzettségem, és még ha el is kezdenék dolgozni, hogyan szerezzek szakmát? Most komolyan csak ennyi lehetőségem van? Köszönöm előre is
2014. jún. 24. 15:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Most lehet hülyeséget írok, de nem egyből kell ledolgozni, kifizetni, hanem 20 éved van rá. Vagy valami ilyesmi rémlik. Nem vagyok annyira jártas a témában, úgyhogy várj még a többiek válaszára is.
2014. jún. 24. 15:40
 2/11 A kérdező kommentje:
Az csak arra vonatkozik, ha elvégeztem a szakot. De majd még átolvasom jobban a szerződést, de nekem ez jött le belőle.
2014. jún. 24. 15:42
 3/11 anonim ***** válasza:
Miért ne végezhetnél el egy szakmát az egyetem mellett? Nem egy ember csinálja így. A másik pedig: szerintem ne akard otthagyni két év után az egyetemet, mert feleslegesen nem érdemes ennyi időt és energiát kidobni az ablakon. Egy évet még kibírsz, akkor jó esetben kapsz egy alapképzéses diplomád, és lesz egy papírod valamiről.
2014. jún. 24. 15:43
 4/11 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy mennyire vagy "egyenesben" így 2 év után, mennyi csúszással tudnád elvégezni. Erről kaphatunk valami infót?
2014. jún. 24. 15:49
 5/11 A kérdező kommentje:
Lényegtelen. Egyszerűen csak meguntam ezt a szakot, az elhelyezkedési, kereseti lehetőségek se motiválnak (mivel elég szűkös lenne az is..), és már rosszul vagyok tőle hogy 2 éve erről szól az életem. Most is tanulnom kellene mert még van nagyon sok vizsgám, de egyszerűen rosszul vagyok tőle, undort érzek. BSc diplomával meg semmit sem érnék, de tényleg, semmit. Olyan szakon vagyok, ahol a PhD-val lehetne esetleg kezdeni valamit, az meg esélytelen, és nem is akarok már tanulni.
2014. jún. 24. 15:54
 6/11 A kérdező kommentje:
Szakmát meg azért nem tudnék közben csinálni, mert arra be kellene járni mindennap, minden délelőtt, emiatt ha esetleg délelőtt lenne egyetemen a gyakorlatom, akkor ütköznének.
2014. jún. 24. 15:55
 7/11 anonim ***** válasza:
Passziválj egy évet és gondold át a dolgot. Nem rendelkezhetünk a te életed felől. Ennyi idő alatt kb egy OKJ-t is el lehet végezni, lehet melózni is és tudni fogod melyik érdekel a három közül. Ha így is otthagyod az egyetemet, akkor is a 4 aktív félév árát kell majd visszafizetned.
2014. jún. 24. 16:26
 8/11 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy vissza kell fizetnem. Én nem akarok valami "vacak" OKJ-ra járni, egy rendes, kétéves nappalis szakmát szeretnék tanulni, 2 évre meg nem passziválhatok.

Egyébként találtam egy olyan részt a szerződésben, hogy:

"13. A Hallgató kérelmére

a, ötmillió forint alatti összegű állami ösztöndíj visszatérítési kötelezettsége esetén legfeljebb tíz évre szóló részletfizetés engedélyezhető"

2014. jún. 24. 16:37
 9/11 A kérdező kommentje:

"Nem rendelkezhetünk a te életed felől."

Én nem is kértem ilyesmit, csak egy kérdést tettem fel.

2014. jún. 24. 16:42
 10/11 anonim ***** válasza:
Általában az összes ilyen kétéves képzéses szakma az egy "vacak" OKJ, csak úgy megsúgom.
2014. jún. 24. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!