Bölcsészek mit csinálnak? Hol lehet (ne) ilyen diplomával elhelyezkedni?
Bölcsész az gyűjtőfogalom...
attól függ
szociológus, pszichológus, magyar szakos, töri szakos, régész vagy nyelvész, vagy művészettörténész, vagy filológus vagy néprajzos, vagy színháztörténész..stb...
Ha nem a gyűjtő nevet használod hanem az egyes bölcsész végzettségek nevét akkor már nem lehet kérdés hogy mihez értenek..azt meg jól tudod hogy mihez van képesítése és mi a valóságos munkaköre valakinek az már egy másik történet.
Szakfüggő. Van a bölcsész KAR, azon belül vannak a bölcsész szakok. Én nyelvszakos vagyok, benne vagyok az adott nyelv facebook csoportjában, rengeteg álláshirdetés van. Nyilván nem az expresszen fogsz ilyen hirdetéseket találni.
Egyébként szerintem sokszor multivégeknél kötnek ki.
Ahogy az előttem szólók írták vannak a bölcsészek és azon belül van mindenki. Egy pszichológus nyithat magánpraxist is, egy angolos, németes vagy más nyelvszakos taníthat vagy mehet multihoz dolgozni. Egy történész, nyelvész, irodalmár is vagy tanít vagy kutató lesz, egyetemi oktató vagy nem a saját szakmáján belül helyezkedik el, ők is mehetnek irodákhoz, multikhoz, ha sok nyelvet tudnak (kuzinom történelemből doktorált, három nyelven beszél és egy jól fizető multinál dolgozik). De ezen kívül egy bölcsész lehet iskolatitkár, tantervi referens, átképezheti magát HR-esnek etc.
Sok mindenhez kell diploma, persze nem feltétlenül bölcsész, csak előny, ha van diploma. A bölcsészek nagy része nem tud a saját szakmáján belül elhelyezkedni, ez igaz, de nem is lesznek feltétlenül lángossütők, meg mekisek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!