Jogász rite diplomával hol lehet elhelyezkedni?
Végzős joghallgató vagyok, és számít a minősítés egyes foglalkozások betöltésénél, én mondjuk furán tekintek az egészre, mert a képzés fele olyan tárgy ahol nagy különbségek vannak egy kettes és jeles felelet között, de akad olyan amikor a vizsgán csak kettest ad a tanár, akárhogy tudja a hallgató a tételet, viszont volt már olyan eset is, hogy volt 70 tétel, csoporttársam megtanulta a felét, belehúzott, jeles, míg én kettőt nem tudtam, az összes többit előről-hátulról, de rosszba húztam, ettől függetlenül a csoptárs és az én tudásom között jelentős különbségek voltak. A véleményem erről az, hogy egy cum laudet azért illik összekaparni, a summa csak szerencse kérdése szerintem (nálunk nem létezik h vki kb. mindenből jelesre vizsgázzon).
Dolgoztam egyébként bíróságon/ügyészségen, ott kritérium volt egy min. cum laude diploma, sőt még az átlag is megvolt határozva h pl. 4.0 feletti cum laude minősítéses jogász... Rite-vel pedig többnyire ügyvédnek mennek vagy kormányzati szervhez. Egy ismerősöm a kormányhivatalnál a rite-s diplomájával megelőzte a summásokat, mindenféle kapcsolatok nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!