Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A következő szakok miket...

A következő szakok miket takarnak?

Figyelt kérdés

alkalmazott közgazdaságtan, gazdaságelemzés, közszolgálati, gazdálkodás és menedzsment, pénzügy és számvitel

mi lesz belőlem ha ezeket elvégezném?

kétségbe vagyok esve, jövőre kell döntenem arról ,hogy hova szeretnék menni, de nem tudok, mivel nem tudom hogy mi micsoda!

biztos hogy gazdaság/közgazdaság irányban szeretnék továbbmenni.

2010. jan. 3. 20:49
 1/7 anonim ***** válasza:
matek, matek, és ha jól tudom talán matek is van benne:)
2010. jan. 3. 20:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha közgázt akarsz akkor ezek jó szakok lesznek neked.
2010. jan. 3. 20:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Én, ha minden igaz, idén szeptemberben megyek egyetemre, szintén közgázra. Igazából szerintem majdnem mind1, melyik szakot választod, én gazdálkodás és menedzsmentre jelentkezem, keresztapám segített a választásban, ő foglalkoztat közgazdászokat.

Az első kettőt, bevallom, magam sem tudom, mi, de nem lehetnek vmi népszerű szakok. A közszolgálatival szerintem olyan helyeken lehet elhelyezkedni, mint APEH, önkormányzatok...stb., tehát állami intézményeknél. A gazdálkodás és menedzsmenttel rengeteg mindent kezdhetsz: bankok, cégek, saját vállalkozás vezetése, önkormányzatok, gazdasági elemzés, könyvelői munka...stb. A pénzügy és számvitel nagyon hasonló ehhez, magam sem látok sok különbséget, nekem annyit mondtak, hogyha vezetői, kicsit elméletiesebb állást szeretnék, nem csak robotmunkát (mint a könyvelés pl.), akkor inkább a gazdálkodás és menedzsment szakot válasszam.

2010. jan. 3. 21:01
 4/7 A kérdező kommentje:

azt tudom, hogy matek, ezért néztem ezeket:)

3. nagyon hasznos volt a válaszod számomra:)

szerintem a ponthatár fogja eldönteni, hogy melyiket válasszam... majd kiderül.

köszönök mindent:)

további infókat szivesen fogadok:)

2010. jan. 3. 21:21
 5/7 anonim ***** válasza:

AK: elméleti közagazdaságtan, főként állami szektorba keresett és a gazdelemzők által készített kimutatásokat értékelik és modellezik (nagyrészt makro)

Gazdelemzés: a legmatekosabb mind közül, különféle nehéz matekos műveletekkél elemző kimutatásokat készítenek, sztem ez a legnehezebb

Közszolgálati: ahogy fentebb írták APEH, és állami szektor egyéb része

Gazd. men.: Én személy szerint ezt annyira nem tartom használhatónak, vállalatvezetőket képeznek, hangsúlyos a marketing és a gazdasági jog, de túl nagy a képzés és azt mondják a gazd. men.-esek hogy átfogó ismereteket kapnak, de igazából semmire nincs komoly rálátásuk. Tehát egy kicsi mindenből.

Pénzügy és számvitel: Erre járok (BCE), erről tudok részletesebben írni ha érdekel. Pénzügy szakirányon nehéz matek, tőzsdepiaci ismeretek, vállalti pénzügyek ilyesmi, én nagyon szeretm. Számvitel nekem kicsit száraz, de komoly lehetőségeket tartogat, igény mindig lesz rá, úgyanúgy ahogy a pénzügyesekre, szóval sztem ez a legjobb választás az 5 közül, már ha ki vagy békülve a matekkal.

Sok sikert!

2010. jan. 4. 11:41
 6/7 A kérdező kommentje:

kedves utolsó!

nagyon örülök a válaszodnak, végre megértettem, hogy mi micsoda.

Életcélom a BCE lenne, méghozzá főként a pénzügy- számvitel alapszak, szóval benned emberedre találtam:) Matekot nagyon szeretem, majd emeltezni fogok belőle, remélem sikerül. Azonban nem sok reményt táplálok a sulid felé, mivel nagyon magasak a ponthatárok (452 volt ez a szak idén), amit nem biztos hogy siker majd elérnem. Költségtérítéseset lehet h tudnánk finanszírozni, nem tudom :) Szóval ez még a jövő kérdése(most vagyok 11.es)

Tudnál mesélni pár dolgot a szakodról illetve az iskoláról? Mennyit tanulsz, mennyire nehéz megfelelni és hogy hol lehet majd dolgozni ha végzel? Valamint a diplomához milyen és hány nyelvvizsga kell? Milyen a légkör, a színvonal? Meg ami eszedbe jut és szerinted fontos lehet :)

Nagyon köszönöm:)

2010. jan. 4. 16:18
 7/7 anonim ***** válasza:
szia 11.41 vagyok, küldj egy privát mail-t, nyugodtan kérdezz ami érdekel aztán igyekszem mindent megválaszolni, meg az előző kérdéseidet is majd ott.
2010. jan. 5. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!