Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gimiben 4,3 átlag milyennek...

Gimiben 4,3 átlag milyennek számít? (Jogra készülök. )

Figyelt kérdés
2014. jún. 18. 12:37
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Ha jogra készülsz akkor nem túl jó.

joga 460 pont kell amit úgy érhetsz el csak ha kitünő vagy 11-ben 12-ben és az összes érettségid is 5-ös lesz. na meg persze nyelvvizsga, emelt érettségi. ilyesmik.

Naggyából.

Húzzál bele!

2014. jún. 18. 12:39
 2/8 anonim ***** válasza:
Attól függ, mi húzza le az ötös átlagot. Ha rajzból, meg tesiből vagy ötös, töriből meg magyarból meg négyes, akkor nem jó.
2014. jún. 18. 12:40
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
ELTE tavalyi ponthatára a jogra 403 volt (önköltségesre). Ennyit még én is összeszedtem, pedig pl. matekból 3-as voltam. Sokat számít, hogy milyen lesz az érettségid, összeszeded-e a többletpontokat(emelt érettségi, nyelvvizsga, OKTV...) és hogy támogatottra akarsz-e menni. Ha igen akkor kell 464 pont, ami húzós, ha fizeted és valami noname suliba mész 240 is elég ( [link] )
2014. jún. 18. 14:22
 4/8 anonim ***** válasza:
79%
Valóban kedves 3. válaszoló, az önköltségesre elég lehet 400-410 körüli pont, vidéken akár még kevesebb is, viszont az államira 465 pont volt a minimum már tavaly is, valamint idén is annyi lesz. Ez még nem jelent semmit ez az átlag kedves kérdező. Bele kell húzni. Ahogy az első válaszoló is írta, emelt szintű érettségi, ami feltétel is már oda, valamint nyelvvizsga, oktv, stb.Sok sikert.
2014. jún. 18. 16:28
 5/8 anonim ***** válasza:
79%
Elírtam. Az első mondat úgy akart kezdődni, hogy valóban, ahogy a 3. válaszoló is írta...
2014. jún. 18. 16:29
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hatalmas tévedés, hogy ennyivel nem lehet bekerülni, akár államis is lehetsz így.

Én a 4,3-as átlagot SOHA, EGYETLEN félévben sem értem el a szakközépiskolában. Magyarból meg töriből viszont utolsó két évben végig ötöst voltam (többnyire azelőtt is), az érettségijeim pedig kiválóak lettek belőlük (töri 87 emelten, magyar középszinten bőven 90 fölött). Voltak 100 pluszpontom is, szóval be is kerültem államira. Igaz, akkor még 465-nél kevesebb volt a pont (de ha most fölvetéliznék, bekerülnék az idegen nyelvi érettségim miatt, azt az én jelentkezésemkor még nem számolták).

Szóval ilyen átlaggal a legjobb amit tehetsz, ha az oda kellő érettségiket tökéletes közelire írod.

2014. jún. 18. 17:00
 7/8 anonim válasza:
100%

Nem az átlag számít, hanem a kért tantárgyak.

Történelem mindenek előtt. Egy nyelvi tantárgy, magyar, egy természettudományos tantárgy átlaga és persze a matek. Emellé nyelvvizsgák, oktv, emelt érettségik és a közép szintű érettségik minnél jobb megírása befolyásolja. Ha eggyes vagy énekből, fizikából meg mondjuk kémiából és emiatt rosszabb az átlagod az már senkit nem érdekel a pontszámításnál. Szerintem nagyon is esélyes vagy.

DE A LEGFONTOSABB HOGY AZT VÁLASZD AMI NEKED (és nem másnak) TETSZIK ÉS SOHA NE DÖNTS FÉLELEMBŐL MERT UTÓLAG CSAK MEGBÁNOD!

Ha tényleg azt szeretnéd (((TÉNYLEG))) állj ki magadért mert esélyes vagy.

2014. júl. 9. 21:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Ezt elég nehéz besaccolni, hisz ki tudja mennyire erős gimibe jársz, esetleg milyen tagozatra, mi húzza le az átlagod stb...

Amúgy meg vannak akiknek rossz az átlaga pl. magyar és töri miatt, de a műszaki pályán meg ez nem kell, máris sokkal jobb a tanulányi eredményük.

Jogra főleg a töri nagyon fontos, meg a magyar is sokat számít. Nagyon sokat kell majd magolni (első félév római jog - soha többé), de ha bevállalod jó eséllyel nem bánod meg (mégha bizonyos tárgyak egy életre kísérteni is fognak :) ).

Amúgy önköltségesre nem nehéz bekerülni, főleg vidéken, de mindenképpen jelöld be az álamit, ki tudja hogyan sikerül. Amúgy ajánlom, hogy töriből emelt érettségit tegyél!

Sok sikert!

2014. szept. 22. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!