Gimiben 4,3 átlag milyennek számít? (Jogra készülök. )
Ha jogra készülsz akkor nem túl jó.
joga 460 pont kell amit úgy érhetsz el csak ha kitünő vagy 11-ben 12-ben és az összes érettségid is 5-ös lesz. na meg persze nyelvvizsga, emelt érettségi. ilyesmik.
Naggyából.
Húzzál bele!
Hatalmas tévedés, hogy ennyivel nem lehet bekerülni, akár államis is lehetsz így.
Én a 4,3-as átlagot SOHA, EGYETLEN félévben sem értem el a szakközépiskolában. Magyarból meg töriből viszont utolsó két évben végig ötöst voltam (többnyire azelőtt is), az érettségijeim pedig kiválóak lettek belőlük (töri 87 emelten, magyar középszinten bőven 90 fölött). Voltak 100 pluszpontom is, szóval be is kerültem államira. Igaz, akkor még 465-nél kevesebb volt a pont (de ha most fölvetéliznék, bekerülnék az idegen nyelvi érettségim miatt, azt az én jelentkezésemkor még nem számolták).
Szóval ilyen átlaggal a legjobb amit tehetsz, ha az oda kellő érettségiket tökéletes közelire írod.
Nem az átlag számít, hanem a kért tantárgyak.
Történelem mindenek előtt. Egy nyelvi tantárgy, magyar, egy természettudományos tantárgy átlaga és persze a matek. Emellé nyelvvizsgák, oktv, emelt érettségik és a közép szintű érettségik minnél jobb megírása befolyásolja. Ha eggyes vagy énekből, fizikából meg mondjuk kémiából és emiatt rosszabb az átlagod az már senkit nem érdekel a pontszámításnál. Szerintem nagyon is esélyes vagy.
DE A LEGFONTOSABB HOGY AZT VÁLASZD AMI NEKED (és nem másnak) TETSZIK ÉS SOHA NE DÖNTS FÉLELEMBŐL MERT UTÓLAG CSAK MEGBÁNOD!
Ha tényleg azt szeretnéd (((TÉNYLEG))) állj ki magadért mert esélyes vagy.
Ezt elég nehéz besaccolni, hisz ki tudja mennyire erős gimibe jársz, esetleg milyen tagozatra, mi húzza le az átlagod stb...
Amúgy meg vannak akiknek rossz az átlaga pl. magyar és töri miatt, de a műszaki pályán meg ez nem kell, máris sokkal jobb a tanulányi eredményük.
Jogra főleg a töri nagyon fontos, meg a magyar is sokat számít. Nagyon sokat kell majd magolni (első félév római jog - soha többé), de ha bevállalod jó eséllyel nem bánod meg (mégha bizonyos tárgyak egy életre kísérteni is fognak :) ).
Amúgy önköltségesre nem nehéz bekerülni, főleg vidéken, de mindenképpen jelöld be az álamit, ki tudja hogyan sikerül. Amúgy ajánlom, hogy töriből emelt érettségit tegyél!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!