Lehet Magyarországon kínai nyelvből érettségizni?
Figyelt kérdés
Megnéztem az oktatási hivatal honlapján az érettségi feladatsorokat, és nem találtam kínait köztük...2010. jan. 2. 12:58
1/4 anonim válasza:
itt azoknak a tárgyaknak a vizsgakövetelményeit találod, amelyekből a következő érettségi időszak alatt vizsgát lehet tenni. mivel nem szerepel a kínai, valószínűnek tartom, hogy nem lehet.
2/4 A kérdező kommentje:
szerintem se lehet, ettől függetlenül a listán a japán sem szerepel, amiből pedig lehet..
talán az "élő idegen nyelv" címszó takarja..
2010. jan. 2. 14:28
3/4 anonim válasza:
valószinű lehet,mert élő idegen nyelv, azt tudom hogy japánból száz hogy lehet,mert van egy középsuli ami csak ezt tanít...bár felháborító lenne ha a pár száz szavas cigánynyelvből érettségizhetsz a kínaiból meg nem:D:D
4/4 anonim válasza:
nah kimaradt,hogy szerintem kérvényezni kell...ha nincs rá igény szerintem nem csinálnak feleslegesen feladatsorokat. Tehát törvény szerint ha élő nyelv akkor jogod van, nem tesz kivételt egyes nyelvekkel a törvény. lásd pl latinból is lehet,meg nyelvizsgázni is...bár azt nem fogadják el azthiszem mert nem élő nyelv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!