Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi történik ha középiskola...

Mi történik ha középiskola után nem megyek rögtön tovább?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy elvégzem a középiskolát, de nem érettségizek le rögtön hanem mondjuk 1 vagy 2 év múlva, s utána jelentkezem egyetemre. Mi lesz abban az 1 vagy 2 évben? Használhatom pl. a diákom vagy az arcképesem a vonaton? És ha megyek érettségizni, meg jelentkezni egyetemre akkor többe kerül mintha (vagyis nem is tudom alapesetben kell-e fizetni) rendes időben tettem volna? Be kell erről külön számolni a tanároknak?

Ez csak elmélet még mielőtt mondanátok, hogy ne csináljam, csak kiváncsi vagyok. Másodikos vagyok, és nem igazán vágom ezt a továbbtanulást :S

2010. jan. 2. 01:26
 1/4 anonim ***** válasza:
diákot biztosan nem használhatsz
2010. jan. 2. 02:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha elvégzed a negyedik osztályt, automatikusan mész érettségire. Ugyebár májusban vannak a vizsgák, de már februárban kell jelentkezni.

Annak nem sok értelmét látom, hogy elvégeznéd a 4 osztályt, és nem mennél érettségizni. Eleve akkor vagy benne a dolgokban. Ha vársz még pár évet (minek?) eleve elfelejtenéd az egészet. Jah és nem is olcsó. 12-20ezerig vannak a tarifák, ha nincs tanulói jogviszonyod. Ezt meg neked kell állni. 5 tantárgy már 50-60ezer FT. Addig tedd le amíg ingyenes, és lehetőséged van rá. Ha meg nem sikerült jól, utána meg tudod javítani azt az 1, max 2 tárgyat ami kell a felvételihez.

Diákot nem fogsz kapni, hiszen nincs tanulói jogviszonyod...

2010. jan. 2. 11:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Az előző jól leírta. Plusz ha nincs se tanulói-, se munkaviszonyod, a TB-t is fizetheted, ami havi 4000 vagy 4500 pontosan nem tom most.

Érettségi után sem kell egyből jelentkezned sehova. Szóval utána érdemesebb kihagyni akkor 1-2 évet, ha dolgozni szeretnél, vagy csak kitalálni mit kezdj magaddal.

De érettségi előtt hülyeség.

2010. jan. 2. 13:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha leérettségizel,és nem lesz elég jó az eredmény a továbbtanuláshoz,akkor sincs veszve semmi,újra lehet érettségizni annyiszor ahányszor csak akarsz.Engem se vettek fel egyetemre,és most én is újra fogok érettségizni két tárgyból emelt szinten,de így már mindegyik tárgy 12000 ft,ha középszinten csinálnám akkor "csak" 8000 lenne.
2010. jan. 12. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!