Mi történik ha középiskola után nem megyek rögtön tovább?
Tegyük fel, hogy elvégzem a középiskolát, de nem érettségizek le rögtön hanem mondjuk 1 vagy 2 év múlva, s utána jelentkezem egyetemre. Mi lesz abban az 1 vagy 2 évben? Használhatom pl. a diákom vagy az arcképesem a vonaton? És ha megyek érettségizni, meg jelentkezni egyetemre akkor többe kerül mintha (vagyis nem is tudom alapesetben kell-e fizetni) rendes időben tettem volna? Be kell erről külön számolni a tanároknak?
Ez csak elmélet még mielőtt mondanátok, hogy ne csináljam, csak kiváncsi vagyok. Másodikos vagyok, és nem igazán vágom ezt a továbbtanulást :S
Ha elvégzed a negyedik osztályt, automatikusan mész érettségire. Ugyebár májusban vannak a vizsgák, de már februárban kell jelentkezni.
Annak nem sok értelmét látom, hogy elvégeznéd a 4 osztályt, és nem mennél érettségizni. Eleve akkor vagy benne a dolgokban. Ha vársz még pár évet (minek?) eleve elfelejtenéd az egészet. Jah és nem is olcsó. 12-20ezerig vannak a tarifák, ha nincs tanulói jogviszonyod. Ezt meg neked kell állni. 5 tantárgy már 50-60ezer FT. Addig tedd le amíg ingyenes, és lehetőséged van rá. Ha meg nem sikerült jól, utána meg tudod javítani azt az 1, max 2 tárgyat ami kell a felvételihez.
Diákot nem fogsz kapni, hiszen nincs tanulói jogviszonyod...
Az előző jól leírta. Plusz ha nincs se tanulói-, se munkaviszonyod, a TB-t is fizetheted, ami havi 4000 vagy 4500 pontosan nem tom most.
Érettségi után sem kell egyből jelentkezned sehova. Szóval utána érdemesebb kihagyni akkor 1-2 évet, ha dolgozni szeretnél, vagy csak kitalálni mit kezdj magaddal.
De érettségi előtt hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!