Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hova kéne mennem ha pszichológ...

Hova kéne mennem ha pszichológus szeretnék lenni?

Figyelt kérdés
Jelenleg Két Tannyelvű Gimnáziumba járok, de én pszichológus szeretnék lenni...és úgy gondolom h ehhez nem a megfelelő iskolába járok. Nem tudom van e olyan iskola ami végül is erre készíti fel a diákot ilyen gimnázium v h mondjam. :S 10.es vagyok, de ez ugyebár 5éves szóval most vagyok elsős, mert az első év azaz a 0. év az nyelvelőkészítő volt. Budapesten van valami olyan iskola ami jó lenne ahhoz h ez a vágyam valóra váljon? 16/L
2009. dec. 31. 03:26
 1/3 anonim ***** válasza:
de, nagyon jó iskolába jársz a nyelvtudás ugyanis nagy előny pszichológián, régebben feltétele volt a felvételinek, most nem tudom, nem tudom a felvételi követelményeket, de te meg tudod nézni a tájékoztatóban.
2009. dec. 31. 04:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Tényleg jó helyen vagy a felvételi tárgyak: matematika vagy nyelv vagy történelem vagy biológia vagy irodalom

Ezek közül kettőt kell választanod, ha mondjuk az irodalmat és egy nyelvet választasz, akkor a jelenlegi rendszer szerint (ami úgyis változni fog szerintem mire te oda kerülsz), vagy teszel 2 emeltet, vagy 1-et, de a pszichológiára nagyon nehéz bekerülni, ezért külön nyelvvizsgát csinálsz még egy tárgyból. Egyébként 2012től azt hiszem amúgyis kötelező lesz 1 emelt vagy lehet mindkettő, ezt még senki se tudja biztosan, mondanak mindenfélét. Duplázni is lehet, ami azt jelenti, hogy csak ezt a 2 tárgyat nézik, akkor csak ezekből kell nagyon ráhajtanod. Érthető voltam? Ha nem akkor kérdezz bátran, szívesen segítek.

2009. dec. 31. 08:33
 3/3 anonim ***** válasza:
Magam is pszichológius vagyok. Jó suliba jársz! Csak azt tartsd észben, hogy a pszichológiára az élet készít fel leginkább. Ismerd meg önmagad, minél több helyzetben, nézz szembe a félelmeiddel, ne ítélkezz, és tanuld meg szeretni az életet :)
2010. jan. 1. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!