Hogyha igazoltan hiányzok több, mint 250 órát, akkor mi van?
Figyelt kérdés
Mármint... Akkor is köteleznek osztályozóra, hogyha mindenből lezárható vagyok, mert mindenből van legalább 5 jegyem mindkét félévben és kétesre sem állok semmiből?2014. máj. 24. 22:21
2/13 anonim válasza:
"Ha az igazolt és igazolatlan mulasztás együttesen a 250 órát, illetve egyes tantárgyakból a tanítási órák 30% - át meghaladja és emiatt év végén nem értékelhető, a tanuló a nevelőtestület engedélyével osztályozó vizsgát tehet." Benne van a jogszabályban, hogy "ha emiatt nem értékelhető", vagyis ha értékelhető vagy a jegyeid alapján, akkor nem kell vizsgáznod.
3/13 anonim válasza:
Valahol jön ehhez az igazolatlan órák száma is, de alapvetően ha le tudnak zárni, nem köteleznek osztályozóra. A hiányzások miatt legfeljebb évismétlésre kötelezhetnek pótvizsga és osztályozó nélkül, de a Te esetedben ez valószínűtlen.
4/13 anonim válasza:
Ezt már kérdezted. Tök mindegy mi van leírva, mert azt ők döntötték el, hogy a meglévő jegyeid alapján osztályozható vagy vagy sem. A suli pedig úgy döntött, hogy ez kevés. Sorry, de nem nagyon tudsz mit tenni.
5/13 anonim válasza:
Te meg honnan tudod, hogy ő volt, aki kérdezte, és honnan tudod, hogy az iskolája hogy döntött? Mindenesetre 10 jegyre nem lehet azt mondani, hogy nem osztályozható.
6/13 1112 válasza:
Még a vizsga lehetőségét is megtagadhatják tőled, egyszerűen csak fogják, és azt mondják, nem mész tovább, járod ezt az évfolyamot újra.
7/13 1112 válasza:
*Ja várjál, igazoltan, de mondjuk akkor se tom, sztem fennáll akkor is, bár nemtom
8/13 anonim válasza:
250 óra után osztályozó mindenből.
9/13 anonim válasza:
"Ja várjál, igazoltan, de mondjuk akkor se tom, sztem fennáll akkor is, bár nemtom"
- A mi iskolánkban, ha egész évben van 250 óra hiányzás, és abból legalább 20 óra igazolatlan, a nevelőtestület megszavazhatja bárkinek az évismétlést. De nem hiszem ,hogy ez egyedi lenne, hanem törvény ad erre lehetőséget.
10/13 A kérdező kommentje:
Nem én kérdeztem. Amúgy köszönöm a válaszokat :)))) szóval ha értékelhető vagyok akkor nem köthetnek belém, pláne hogy betegség miatt hiányoztam ennyit.
2014. máj. 25. 09:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!