Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van lehetőségem? Jogra akarok...

Van lehetőségem? Jogra akarok menni?

Figyelt kérdés

Van lehetőségem?

Jogra akarok menni. 17/l. Jövőre fogok érettségizni. Emelt törit és magyart tervezek. A gond, hogy nem túl fényes a többi érettségi tantárgyam. Angol(2) Matek(2) Info(3) Töri (5) Magyar nyelvtan (5) Irodalom (4)

Duplázni akarok majd. Nekem a magyar és a töri a fontos. Van még egy teljes nyaram jól benyalnám érthetően a törit és magyart meg már nyáron előre tanulnék. Mit gondoltok a többi tágytól eltekintve van esélyem, hogy fel vegyenek??

Nem akarok mást tanulni, csak ezt és most döntöttem el.

Mennyire nehéz a töri és magyar emelt?

A válaszaitokat előre is köszönöm és további szép napot minden kedves olvasónak :)

2014. máj. 21. 16:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Azért az angolon próbálj meg még húzni.

De ja, esélyed van, simán.

2014. máj. 21. 17:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Húzós lesz. Csak, hogy viszonyítani tudj: én idén írtam emelt törit, mind a négy tankönyvet kijegyzeteltem (hat füzetet írtam velem tele), ezenkívül megtanultam írásbelire az összes tételt. Így számítok olyan 84-85% körüli eredményre. A legjobb barátnőm emelt magyarozott, rá nem tudok mást mondani minthogy (saját bevallása szerint is :DD) magyar b*zi. Heti 12-14 magyar órára járt, meg előkészítőre meg mindenre, az olvasottsága is meg van. Ő is kb. 85% körüli eredményre számít. Na, most matematikailag számolva, a jog 464 pontjához kereken két 91% emelt kell. Na, most én ilyen felkészültség mellett sem számítok erre, úgyhogy erre már most kezdj el rákészülni, kb. úgy mintha egy hónap múlva érettségiznél belőle.
2014. máj. 21. 20:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem ártana többletpontokat szerezni. Pl.: felsőfokú nyelvvizsga.
2014. máj. 22. 09:50
 4/4 A kérdező kommentje:
Már most el fogok készülni természetesen úgy, ahogyan a második válaszoló írta. Annyiban van előnyöm, hogy hátrányos helytetű vagyok így az plusz pont, illetve nem tudom a nagy fokú gerincferdülést beszámítják e az egyetemen?
2014. máj. 23. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!