Szerintetek van rá esély, hogy SZTE-ÁOK-on ne nagyon változzon meg a ponthatár?
Nézd meg a tavaly jelentkezők számát. Aztán az idei jelentkezők számát.
Nézd meg tavaly mennyit vettek fel, és most mennyi a keretszám.
Ezt összehasonlitva képet kaphatsz.
Sokmindenttől függ, pl hogy idén nehezebb volt e az érettségi vagy könnyebb.
ha számarányokban ugyanolyan a jelentkezés, és a keretszámot sem vitték le, akkor valószinü hogy stagnálni fog.
Ellenben növekszik.
Énis parában vagyok mert a szakra ahova jelentkeztem 220 ember jelentkezett a tavalyi 180 helyett, habár 50-et vesznek fel a tavalyi 40-es határ helyett. Szóval reménykedek hogy nem emelik meg túlságosan a ponthatárokat mert az emelt töri irásbelimet elszurtam. :(
(Katonai szak)
Nem hinném, hogy túl nagy változás lenne, nem szoktak nagy kilengések lenni. Tavaly csökkent egy kicsit a dupla emelt miatt, szerintem most stagnálni fog nagyjából.
Azt hogy kell érteni, hogy nem a te hibádból lettek szörnyűek, mi történt?
tavaly 245 jelölték első helyen, idén 338-an
az összes jelentkező száma +370 (1310, 1680).
Tavalyi pont: 383 Tavaly előtti: 421 (jelentkezők: 1708, 312 első helyen).. De tavaly előtt még nem volt kötelező a 2 emelt.
A ponthatár kb 400-412 lesz. Ebbe belevettem azt is, hogy idén 2 emelt kellett.
Szerintem 400 körüli pont elég lesz:) De azért igyekezz a szóbeliken, hátha magasabbra tornázhatod:)
Ha meg életlen még se jön össze, akkor se keseredj el. Egy évet fordíts olyan dolgokra, amire az egyetem mellett nem vagy alig lenne időd, és próbáld meg még egyszer:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!