Átjelentkezés másik egyetem "hasonló" szakára?
Figyelt kérdés
Lehetséges átjelentkezni egy másik egyetem olyan szakára, ami nem ugyanaz, de valahol "hasonló?" biológia alapszakról szeretnék átmenni biomérnök vagy vegyészmérnöki alapszakra. A bioszon nincs kreditem. Nem jelentkeztem ebben az évben a felvételi eljárásban, most dőlt el bennem mit szeretnék. Kétségbe vagyok esve, mindenképpen ki kell várnom a következő évi felvételi eljárást? Semmi esély sincs rá hogy át tudok jelentkezni? (nem tudom mennyit számít, de a pontom duplája a ponthatárnak majdnem, úgyhogy simán bekerülnék) köszönöm2014. máj. 21. 10:19
1/5 A kérdező kommentje:
vagy a kémia alapszakra gondoltam még
2014. máj. 21. 10:24
2/5 anonim válasza:
Minél hamarabb hívd fel az intézményt, ahová át szeretnél jelentkezni, mert iskolánként eltérő az átjelentkezési rendszer. A pontok csak akkor számítanak, ha újrafelvételizel, átjelentkezésnél a krediteket, átlagot szoktak nézni, de ez is eltérő lehet.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, el is kezdem intézni! És az nagy gondot okozhat ha itt a biológián nincs semmilyen kreditem? Az első félévem aktív volt, de nem vizsgáztam semmiből, a második passzív. Vagy csak olyanok jelentkezhetnek át akiknek van valami kreditjük?
2014. máj. 21. 10:33
4/5 anonim válasza:
Átjelentkezés lényege, hogy a már teljesített tárgyakat jóváhagyják és csak a maradékot kell megcsinálnod. Így, hogy nincs egy teljesített tárgyad sem, nem tudom mi alapján vennének át. Mindenesetre a kiválasztott intézmény tanulmányi osztálya tud segíteni.
5/5 anonim válasza:
Felesleges bármit is intézkedned, mert az átvétel feltétele 2. db. lezárt félév (neked 1 db.) van eddig, és a lezárt félévekben a megszerezhető kreditek 50%-ának meg kell lenni, legalább 3, 51 átlaggal...neked nincs átlagod..szóval kizárt a dolog.
Ha nem akarod biosz szakon folytatni a tanulást, akkor
a, kéred a hallgatói jogviszonyod megszüntetését
b. köv. őszi félévre is passzívon vagy és utána szűnik meg a hallgató jogviszonyod automatikusan (ha nem iratkozol be a utána következő tavaszi félévre)
c. pótfelvételivel fizetősre jelentkezel augusztusban
Vársz egy teljes évet és februárban jelentkezel rendes eljárásban felvételizel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!