Ha utólag kiderül hogy csalt valaki érettségin, milyen
következményei vannak?
Figyelt kérdés
Érettségin nem vették észre, de javításnál azt mondják hogy megegyeznek a hibák a másik érettségizővel, és feltételezik hogy csaltál érettségin, mit tudnak csinálni?
Ez persze nem jelenti automatikusan, hogy mindent észrevesznek vagy mindent tudnak bizonyítani, tehát lehet akár szerencséd is.
Ha ez nem elégít ki, tanulmányozd az érettségi vizsgaszabályzatot.
2014. máj. 15. 16:01
22/30 anonim válasza:
Egy jegy javítás az érettségin azért még viszonylag normálisnak mondható, nem túl feltűnő.
2014. máj. 15. 16:02
23/30 anonim válasza:
11-es (7-es vagyok)
Nem a "gyereket" dicsértem meg, csak a kommentek irritálnak,mivel másokkal szemben ilyen elítélőek vagyunk de én mást látok a valóságban.
Sosem láttam még olyan iskolát ahol ne puskáznának a diákok ha lehetőségük van rá és persze szükségük egy adott szituban. Lehet ez felnőtt képzés vagy tényleges suli. Ebből kifolyólag a valós életben hol van ez a sok szigorú elítélő becsületes ember?
2014. máj. 15. 16:13
24/30 anonim válasza:
Ha csak egy feladatnál volt ez, akkkor nem lehet annyira feltűnő, meg ha "csak" egy jegy különbség van az évközi teljesítményed meg az érettségi között, az nem tűnhet fel annyira, hogy "csalásra" gyanakodjanak. Más az, ha felvételi tárgyad is lenne mondjuk és több feladatot másról kopíroztál volna le
2014. máj. 15. 16:59
25/30 anonim válasza:
A felügyelő tanár hol volt amikor tudtál segítséget kérni mástól? Azért egy teremben ahol 25 max 30 diák vagy kevesebb van talán feltűnik ha beszélget meg forgolódik..tehát hagyták..akkor meg mindegy a dolog..
2014. máj. 15. 17:25
26/30 anonim válasza:
Nálunk is volt ilyen, pár osztálytársam az előttük ülőről nézte, meg súgás is volt. A tanár egyszer rászólt valakire aki súgott, de semmi sem történt, nem írták be. Ezen kívül a vizsga elején bejött a szakos tanár, és előre elmondta a 2. rész feladatait (de a megoldásokat nem).
2014. máj. 15. 18:01
27/30 anonim válasza:
#26: na ott is fegyelmit kéne adni az igazgatónak, ahol ilyen előfordulhat.
2014. máj. 15. 18:08
28/30 anonim válasza:
26 éve érettségiztem, de akkor is volt ilyen hogy segítettek pl. pont matekból, minden évben így volt amit akkoriban halottam. Akinek szüksége volt rá..
És ezért soha senkit nem büntettek, fegyelmeztek. Ja és még el nem felejtem nyelvi érettségin is segítettek, na erre rászorultam én is. Ha mindig minden szabályt betartanának mindenhol.
2014. máj. 15. 19:08
29/30 anonim válasza:
a tanártól függ, hogy akar-e belőle ügyet csinálni vagy nem. Ez meg többek közt attól függ, hogy milyen volt a viszonya veled. Ezek szerint már rákérdezett nálad és elismerted? Ha mázlid van, nem csinál semmit, ha komolyan veszi, akkor a vizsgabizottság dönt: törli az adott feladat pontszámát vagy az egész matek érettségidet, de ha a többi feladaton nem látszik puskázás, akkor ezt nem tartom valószínűnek. Ha lement az érettségi, és nem lett belőle ügy, akkor később már nem lehet.
2014. máj. 15. 19:35
30/30 anonim válasza:
Nem mondom, hogy helyes dolog, amit a kérdező tett, de utólag akkor sem fogják tudni bebizonyítani, hogy csaltak, legfeljebb gyaníthatják.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!