Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a véleményed a magyar...

Mi a véleményed a magyar felsőoktatásról?

Figyelt kérdés
2009. dec. 27. 11:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
11:54 Táncsaknem SZTE? Mert én ott vagyok pont ugyanígy... Autodidakta módon kell mindent megtanulnunk és utána durván visszakérik.
2009. dec. 27. 20:03
 12/18 anonim ***** válasza:
Többször olvastam ezt az "Angliás viccet", itt írta az egyik válaszoló, megnézném hol kap 100 ezerért ott albérletet, látszik, hogy olyanok írnak, akik ezt meg azt hallottak. Több százezer az albérlet!!! Ezért nem mennek ki a kedves magyar szakácsok, nem tudom mit számoltál meg meg mit nem, de elég irreálisan hangzik. Azt meg tényleg felejtsük el, hogy egy szakmunkás ugyanannyit dolgozik, mint egy diplomás(ha kap állást). Egy szakmunkásnak hosszabb a munkaideje, de legalábbis fárasztóbb, amit csinál, hiszen kétkezi munkás. A szülők azért erőltetik az egyetemet, mert nem szeretnék, ha a gyerekeik reggeltől estig gürcölnének a semmiért, de ha jól megfizetik akkor is...legyen már jobb dolguk, az én szüleim legalábbis ezért szerették volna, ha egyetemre megyek, nekik "csak" szakmájuk, évtizedek óta dolgoznak, mindenhol dicsérik őket, munka mindig van, még se úszunk a pénzben. Most végeztem, nettó 280ezret kapok+juttatás, ráadásul PhD-ni és fogok, mert érdekel, amit csinálok, szeretem. És nincsenek kapcsolataim semmi, "csak" szorgalmasan végig tanultam 5 évet, nem a bulizgatásról, meg az egyetem szidásáról szólt az életem, +megtanultam németül és angolul felsőfokon. Az ösztöndíjam jó volt, mellette még korrepetáltam matekból. A szüleim büszkék rám, és én is magamra. Tudom, hogy nem ez az általános, DE itt van a sok panaszkodó, mindenki tudja, hogy a dunaújvárosi fősuli nem egy top hely, kérdém én akkor minek megy oda? Ki lehet hagyni egy évet, újra lehet felvételizni, teszem hozzá én is így tettem, és tudatosan csinálni a dolgokat, ez csak azon múlik, felvettek volna engem is egy akármilyen fősulira elsőre, de nem mentem. Viszont, ha már itt tartunk, van kollégám aki a Gábor Dénes Főiskolán végzett, amire aztán tényleg azt mondják, hogy legalja, most mégis annyit keres, mint én és elsőre lett munkája, elhatározás kérdése...
2009. dec. 28. 10:35
 13/18 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, tehát, hogy a kérdésre is feleljek, az a véleményem, hogy tanulni kell! Ennyi a nagy titok. A többiek pedig keresgéljék csak az egyszerűbb utat, röhögve kell mellettük elhaladni szépen, csendben.
2009. dec. 28. 10:43
 14/18 anonim ***** válasza:
Angliás vicc igen. Mivel írtam, hogy a szállás egy részét a munkáltató állja. Eleve egy szobában többen laknak, vagyis nem egyedül. Nem voltam hülye, tudom mit számoltam.
2009. dec. 28. 11:18
 15/18 anonim ***** válasza:
Meg kellett volna tartani a régi rendszerű képzést is, és a hallgatókat nem átlökdösni az egyik csoportból a másikba. Meg kellene változtatni az egyetemek támogatását: több pénz kellene nekik, és nem(csak) a hallgatói normatíván kellene alapulnia. Azt a pénzt is külön meg kellene kapniuk, amit a tandíjból szednek be, és ingyenessé tenni a képzéseket, de tényleg végig kellene ezt vinni.
2009. dec. 28. 11:25
 16/18 anonim ***** válasza:

Az meg más kérdés, hogy az egyetemi hallgatóság rosszul oszlik meg a szakok között. Így lehet az egyik szak ponthatára kétszerese a másiknak. Sokan egyetértenek abban, hogy a természettudományok oktatását eltúlozzák, és még humánabb irányba vinnék el az iskolát. Ha ez lenne, nem lenne utánpótlás a természettudományi karokon.

Először a fejekben kellene rendet tenni, ami a fentiekkel ellentétben nem igényelne nagy pénzösszegeket.

2009. dec. 28. 11:37
 17/18 anonim ***** válasza:
Rengeteg olyan szak van most, amire semmi szükség nincs. Az államnak azokat az egyetemeket kéne CSAK támogatni, amire szükség is van.
2010. jan. 2. 20:47
 18/18 anonim válasza:

Régóta hallgatom ezeket a vitákat a felsőoktatásról úgy a különböző fórumokon, mint a való életben.

Először ahhoz a hozzászólóhoz intézném szavaimat, aki "a könnyebb utat keresőknek" titulálja azokat, akiknek a töke kivan a felső oktatással, akiket az intézmények hallgatói irodái, a sorozatosan meg nem tartott előadások, de az anyagot mégis rajtuk bevasaló tanárok kínoztak éveken át, mégse fejezve be szakirányukat. Én is átéltem mindkét tábort. Tanultam, egyetemen, kiválóan, amíg volt értelme... És ha azt hiszed feladtam, tévedsz... Csak ellehetetlenítették a ki*aszott magyar felsőoktatást, ami világszínvonalú volt, ebben a szerencsétlen Magyarisztánban... Beletörődtem abba, hogy aki tényleg a tanulásból akar megélni, csak annak van értelme végig csinálni azt 3+2+2 évet.

Még az egyetemre jártam, ahogy láttam kilógatva plakátokat (IT szektor amúgy), hogy már 2. évfolyamon kajtatják a népeket a nagyobb cégek, itt Cívis városban. Engem diploma nélkül vettek fel oda, ahova másokat 2 évvel később nagy válogatások árán. Ahhoz nem kell diploma hogy jó szakember légy, csak gyakorlat... Én is felsőfokon beszélek két nyelvet. És? Már középiskolában megszabadultam, a "kötelező nyelvvizsga" kényszereitől. Mások meg a szakdolgozat előtt 1-2 hónappal, jaj tanár úr/nő, nekem még nincs olyan hogyishívjákom.

Összegezve, Magyarországon nem éri meg tanulni, csak az osztatlan képzésben, és ott is csak úgy, ha a felmenőid közül legalább egy ott tanult.

Azokhoz meg, akiknek a szülei benyomták őket a felsőoktatásba (mert "kell egy diploma fiam!") című felkiáltással, azt tudom mondani, hogy meneküljetek! Ti lesztek a felsőoktatási ranglétra legalján.

A pénzeseknek meg annyit, hogy ha már annyira nagyra vannak magukkal, legalább tanuljanak is már meg az apuci pénzéért!

Végeztem, ellenvetésnek helye nincs :D

2010. jan. 3. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!