Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanári szakra jelentkezők...

Tanári szakra jelentkezők kaptatok már levelet, hogy mikor lesz az alkalmassági?

Figyelt kérdés
Én biosz-kémia szakos középiskolásokat tanító tanàr szeretnék lenni. Az eltére jelentkeztem, de még semmi hír, pedig április 25-től június 30-ig lesznek az elbeszélgetések.

2014. máj. 7. 16:28
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Ti készültök az alkalmasságira?
2014. máj. 13. 13:30
 12/20 anonim ***** válasza:

Készülök, olvasgatom a "szituációkat" (ha szükség lenne rá), illetve morfondírozok, hogy miket mondjak a pedoszos könyvemről (Csányi Vilmos- Ironikus Etológia lesz az).

Remélem nem pofára megy az egész dolog, meg őszintén szólva olyan sok rételmét nem is látom ennek az egésznek, felesleges hacacáré.

2014. máj. 13. 13:55
 13/20 A kérdező kommentje:
Mi ez a könyv? ÉS mit kell róla tudni? ELkellett volna olvasni? Hol tudom beszerezni? Milyen szituációkat?
2014. máj. 13. 14:55
 14/20 anonim ***** válasza:

Első része kötelező elem:

"„A jelentkező által előzetesen megküldött motivációs levél alapján beszélgetés a felvételiző pályaelképzeléseiről, karrierterveiről, egyéni életút fejlődési terveiről, arról, hogy miért kíván tanár lenni.”"

Második része:

1. variáció

"vagy egy pedagógiai témájú szöveg alapján egy konkrét nevelési helyzet értelmezése, véleményezése"

szituációkat itt találod meg:

[link]

2. variáció

„vagy beszélgetés a jelölt által szabadon választott pedagógiai jellegű olvasmányról, a nevelési szempontok kiemelésével”

bármilyen saját olvasmányélményéről beszámolhat, de válogathat ezekből:

[link]

Nincs kötelezően elolvasandó szöveg, és nincs kötelező tartalmi vagy formai követelménye sem az olvasmányról való beszámolónak, ennek rételmében lesz az én beszámolásom Csányi Vilmosnak a könyve. :)

2014. máj. 13. 15:02
 15/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!! :)
2014. máj. 13. 17:02
 16/20 anonim ***** válasza:

Egyébként miért az eltére jelentkeztél?

Illetve kémia+ bioszból milyen szintű érettségit teszel?

2014. máj. 13. 17:20
 17/20 A kérdező kommentje:
Kémiából középszíntűm van, az 97%. Biológiából emeltet írok holnap. Azért ide jelentkeztem, mert középiskolásokat szeretnék tanítani. :)
2014. máj. 13. 18:43
 18/20 anonim ***** válasza:

Akkor egy kalappal a holnapihoz! ;-)

Milyen könyvekből tanultál egyébként?

2014. máj. 13. 21:29
 19/20 anonim válasza:
Én is az eltére jelentkeztem angol-magyar szakos tanárira, és kb 1 hete kaptam meg a levelemet. 27-én megyek, 1-re. Elvileg 2 héttel előtte szólnak, úgyhogy nyugi, biztos mindenkinek odaér!:) Valaki esetleg hasonló időponttal?:)
2014. máj. 18. 02:01
 20/20 anonim ***** válasza:

Holnap megyek én is alkalmasságira.

Szerintem nem gond, ha később küldted a motivációs levelet, nekem azt írták, hogy aki még mindig nem küldte, azon a héten megteheti még, szóval független a kettő egymástól :)

2014. máj. 26. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!