Tanári szakra jelentkezők kaptatok már levelet, hogy mikor lesz az alkalmassági?
Készülök, olvasgatom a "szituációkat" (ha szükség lenne rá), illetve morfondírozok, hogy miket mondjak a pedoszos könyvemről (Csányi Vilmos- Ironikus Etológia lesz az).
Remélem nem pofára megy az egész dolog, meg őszintén szólva olyan sok rételmét nem is látom ennek az egésznek, felesleges hacacáré.
Első része kötelező elem:
"„A jelentkező által előzetesen megküldött motivációs levél alapján beszélgetés a felvételiző pályaelképzeléseiről, karrierterveiről, egyéni életút fejlődési terveiről, arról, hogy miért kíván tanár lenni.”"
Második része:
1. variáció
"vagy egy pedagógiai témájú szöveg alapján egy konkrét nevelési helyzet értelmezése, véleményezése"
szituációkat itt találod meg:
2. variáció
„vagy beszélgetés a jelölt által szabadon választott pedagógiai jellegű olvasmányról, a nevelési szempontok kiemelésével”
bármilyen saját olvasmányélményéről beszámolhat, de válogathat ezekből:
Nincs kötelezően elolvasandó szöveg, és nincs kötelező tartalmi vagy formai követelménye sem az olvasmányról való beszámolónak, ennek rételmében lesz az én beszámolásom Csányi Vilmosnak a könyve. :)
Egyébként miért az eltére jelentkeztél?
Illetve kémia+ bioszból milyen szintű érettségit teszel?
Akkor egy kalappal a holnapihoz! ;-)
Milyen könyvekből tanultál egyébként?
Holnap megyek én is alkalmasságira.
Szerintem nem gond, ha később küldted a motivációs levelet, nekem azt írták, hogy aki még mindig nem küldte, azon a héten megteheti még, szóval független a kettő egymástól :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!