Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Magyar érettségin a szövegalko...

Magyar érettségin a szövegalkotás résznél sok pontot levonhatnak azért, ha csak 2 oldalt sikerült írnom a minimum 3 helyett?

Figyelt kérdés
Sose ment az ilyesmi, oldalakat írni csak arról tudok, amiről épp van valami mondandóm, de ilyenfajta dolgokról, mint a verselemzés, nekem nem megy. Minimumnak 3 oldal volt írva, nekem csak 2 jött össze, ez nagy hiba? Minden szempontról írtam, amit kértek, tagoltam, írtam bele mindenféle kacifántos szót, mégse sikerült hosszabbra.

2014. máj. 6. 01:58
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Mert majd a tanár minden szót megfog számolni, csak azért, hogy megtudja meg-e van..Azért kell a 3 oldal, mert ha a tanár meg a vizsgaelnök ránéz abból fogják tudni meg-e van a megadott terjedelem!!

De a 2 oldal még a legminiatűrebb betűkkel se lehet meg 500 szó... Kb mikroszkóppal kéne olvasni ahhoz, hogy meglegyen..

2014. máj. 7. 20:16
 22/29 anonim ***** válasza:
Nyilván nem számolja meg, de ha valaki kis betűkkel ír, elég a két oldal is. Két oldalban is le lehet írni mindent, ami fontos.
2014. máj. 7. 20:23
 23/29 anonim ***** válasza:
Pl. nálunk úgy működött, hogy bevitték gépbe az esszéket, és tényleg megnézték hogy hány szavas.
2014. máj. 7. 20:46
 24/29 anonim ***** válasza:
Igen lehet fontos dolgokat 2 oldalra írni, de ha nézted a javítási útmutatót, abba benne van, hogy ha nincs meg a 3 oldal, akkor kevesebb pontról indulsz! Nem hülyeségből írják oda a 3 oldalt...
2014. máj. 8. 20:01
 25/29 anonim ***** válasza:
Na hogy értékelték?
2015. ápr. 28. 15:04
 26/29 anonim ***** válasza:
Hány százalék lett?
2015. ápr. 28. 15:06
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

hát így 1 év távlatában ha jól emlékszem valami 89%-os lett és végül szóbelivel együtt lett 84%.

Szóval alaptalan volt a félelmem, de ebben nagyon benne volt szerintem az is hogy jó fej volt a tanár nagyon. :)

2015. máj. 13. 18:13
 28/29 anonim ***** válasza:
úgyhogy üzenném azt, hogy nem a 3 oldalon múlik a magyar érettségi fogalmazás része, ha minden benne van abban a 2 oldalban akkor is lehet akár 90%-os írásbelit írni :P
2015. máj. 13. 18:16
 29/29 anonim ***** válasza:

ja most veszem észre hogy ez nem is az én kérdésem volt csak ugyan így jártam én is :D

Kedves kérdező neked végül hogy sikerült? :)

2015. máj. 13. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!