Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Holnap magyar érettségin...

Holnap magyar érettségin fogalmam sincs, hogy kell megírni a fogalmazást, a szövegértés az megy. Most mi lesz?

Figyelt kérdés
2014. máj. 4. 19:39
 1/8 anonim válasza:
az cink :D tanulj szóbelire mint a güzü azt ajánlom :P
2014. máj. 4. 19:46
 2/8 anonim ***** válasza:
Dettó :D
2014. máj. 4. 20:35
 3/8 anonim ***** válasza:

A 2. részben a műelemzést válaszd! Tanuld meg ezeket a szempontokat és kész, jó lesz az! sok sikert neked is ! :)

[link]

2014. máj. 4. 20:45
 4/8 A kérdező kommentje:
3# Köszi, valamennyit segített. :D
2014. máj. 4. 20:51
 5/8 anonim ***** válasza:
50%

Az érvelés valamennyivel könnyebb. Saját véleményedet kell leírni, állást foglalsz valami mellett vagy ellen, ami épp a téma. Nem csapongsz, hogy egyet is értesz, meg nem is. Vagy egyetértesz, vagy nem értesz egyet. Meg kell győznöd az olvasót, hogy igaz-e az a pár sor, amit megadtak, vagy nem igaz. Irodalmi példákkal alátámasztva, persze. Sokkal. Ez mondjuk nehézzé teszi, de egyikről sem kell túl sokat írni. Néhány mondat, pár sor, amivel alátámasztod az érveidet. Ez adja a könnyűségét. Ha jó a téma, olyan fogalmazást írsz, hogy a tanár lefordul a székről is amikor olvassa.

Nekem 2006-ban Umberto Eco filozófiai eszmefuttatása volt a téma, miszerint a költők és írók jó (vagy rossz, már nem emlékszem) címet adnak a művüknek. Na, baromi nehéz téma volt :D Írtam magyar művekről, külföldi művekről, még Stephen Kinget is belecsempésztem :D Ott fordult le nálam a tanár a székről :D

2014. máj. 4. 21:38
 6/8 A kérdező kommentje:
Érveléshez épp arról olvastam egy mintát, hát így hogy én egy kötelezőt nem olvastam el mostanában, ott meg volt vagy 100 példa, elég nehéz lenne megírni. :D Remekül össze volt foglalva, meg érthető, logikus, de magamtól ilyet sosem tudnék írni. Utoljára még az Egri Csillagokkal volt dolgom, de annak sem jutottam a végére teljesen.
2014. máj. 4. 22:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Az igen.:D Az 6.ba kötelező.xd
2014. máj. 5. 07:38
 8/8 anonim válasza:
hát ettől a feladatsortól nem kellett volna tartani :D
2014. máj. 5. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!