Holnap magyar érettségin fogalmam sincs, hogy kell megírni a fogalmazást, a szövegértés az megy. Most mi lesz?
A 2. részben a műelemzést válaszd! Tanuld meg ezeket a szempontokat és kész, jó lesz az! sok sikert neked is ! :)
Az érvelés valamennyivel könnyebb. Saját véleményedet kell leírni, állást foglalsz valami mellett vagy ellen, ami épp a téma. Nem csapongsz, hogy egyet is értesz, meg nem is. Vagy egyetértesz, vagy nem értesz egyet. Meg kell győznöd az olvasót, hogy igaz-e az a pár sor, amit megadtak, vagy nem igaz. Irodalmi példákkal alátámasztva, persze. Sokkal. Ez mondjuk nehézzé teszi, de egyikről sem kell túl sokat írni. Néhány mondat, pár sor, amivel alátámasztod az érveidet. Ez adja a könnyűségét. Ha jó a téma, olyan fogalmazást írsz, hogy a tanár lefordul a székről is amikor olvassa.
Nekem 2006-ban Umberto Eco filozófiai eszmefuttatása volt a téma, miszerint a költők és írók jó (vagy rossz, már nem emlékszem) címet adnak a művüknek. Na, baromi nehéz téma volt :D Írtam magyar művekről, külföldi művekről, még Stephen Kinget is belecsempésztem :D Ott fordult le nálam a tanár a székről :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!