Érettségin a százalékszámítást felfelé kerekítik?
Figyelt kérdés
Pl.: 0.666666666 → 66 vagy 67% lesz?2014. máj. 3. 12:02
1/9 anonim válasza:
Szerintem a kerekítés szabályai szerint nézik, így 67% lesz.
2/9 anonim válasza:
nekem az írásbelim 109 pont lett a 120ból az 90,83... és 90re kerekítették. a szóbelim 100% lett. azaz együtt 139 a 150ből, ami 92,666... és nekem 92% lett beírva végül, nem 93.
3/9 reptoid válasza:
Feladatokban a matematika szabályai szerint.
A végén a pontokból való százalék megállapításánál viszont csak lecsapják a tizedszázalékokat, hiszen a konkrétan ELÉRT eredményt írják be, nem pedig azt, hogy mennyire kerekíthetnék fel.
4/9 anonim válasza:
Szóval a százalék alsó egészrészét veszik, tehát 90,9% nem 91% lesz, hanem csak 90%.
5/9 anonim válasza:
Igen, úgy van, ahogy a 3-as mondja. Érettségin nincs kerekítés, a tizedesvessző után lévő számjegyeket elhagyják, a ténylegesen elért százalékot veszik. Ellenkező esetben jobb eredményt kapnál, mint amit elértél valójában.
6/9 anonim válasza:
Gondolj csak bele, ha végül valamiből 100%-ot kapnál, ami ugye a hibátlan, akkor azt megkaphatnád úgy is, hogy valójában nem is lett hibátlan. Vagy egy másik példa, hogy megkapod a 2-est, de úgy, hogy közben nem is éred el a 25%-ot..ezért nincs kerekítés
7/9 anonim válasza:
Lefelé kerekítik, mivel ezt írja elő a vizsgaszabályzat.
Egy kivétel van, ha a szóbelin póttételt húzol, a kapott pontszámot meg kell felezni, és ezt ilyenkor felfelé kerekítik (és százalék is így lesz belőle).
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Végül is jogos a lefele kerekítés, de azért kerekíthetnének már fel :D
2014. máj. 4. 10:23
9/9 anonim válasza:
Gratulálok az agyatlan lepontozóművészeknek. Szívből remélem, megvolt a mai szellemi kielégülésük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!