Hogyan végezzem el a szakomat?
Én is csúsztam. Kiábrándultam. Ennek oka az volt, hogy rájöttem nem is ezzel szeretnék foglalkozni a későbbiekben, elsiettem a felvételit/nem gondolkodtam előre/nem tudtam "mi akarok lenni", aztán így alakult.
Minden nyáron vizsgakurzusokra készülgettem, elsősorban a gazdmatekokon csúsztam el, rengeteget gyakoroltunk rá, de látszata sajnos nem volt (ellenben azokkal, akik puskáznak és/vagy az okostelefonok korában szimplán kifotózták a dogákat-kiküldték-majd megkapták a megoldásokat a külső segítségtől).
Szerencsére most már nincs elmaradt tárgyam, egy vizsgakurzusom maradt és szakmai gyakorlat/szakdoli-írás/államvizsga. Hogy, hogy éltem túl? :)
Időközben rájöttem, hogy mi az amivel szeretnék foglakozni, ami igazán érdekel, így ez éltet! Ezt a sulit tekintem egyetlen akadálynak már csak, feladni nem akarom már így a végén, ennyi szenvedés után, bár sokszor megfordult a fejemben...
Nem egy olyan (azóta már) diplomás ismerősöm van, akiről 100%-ra tudom, hogy buta/hogy nem tudja az anyagot/hogy fülesen súgták le neki a megoldásokat/stb. Az élet igazságtalan sajnos. De hát az életre készítenek fel, nem? A valóságban sem a becsületesség, a tisztesség a kifizetődő.
KItartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!