Szent László Gimnázium. Melyik évet nézik?
Sziasztok!
A Kőbányai Szent László Gimnáziumba szeretnék menni a magyar-olasz két tanítási nyelvű osztályba.
Megnéztem a suli oldalát és nem tudtam kiigazodni, hogy akkor az általános iskola melyik éveit nézik a hozott pontokhoz. Aki tudja kérlek írjon :) És légyszi mondanátok 1-2 tapasztalatot, h milyenek a tanárok, közösség, nehéz- e bejutni. Köszönöm :)
Nyelvtan, irodalom, matematika, idegen nyelv és történelem - ezekből ötödik, hatodik, hetedik év végi és nyolcadik félévi;
Földrajz, fizika, biológia, kémia - ezekből pedig a hetedik év végi és nyolcadik félévi jegy kell. :)
Köszönöm szépen :)
És nagyon nehéz bekerülni? Úgy izgulok, mert annyira beszeretnék oda jutni :)
Én csak szeptembertől fogok oda járni, de megpróbálok segíteni.
A bekerülés nehézsége sok mindentől függ: mennyire nehéz az adott év központi felvételije, hány diák jelentkezik a suliba, és nekik milyen eredményeik vannak. Az idei központi sokak szerint könnyű volt, idén magasra helyezték a lécet, de nem volt teljesíthetetlen semmilyen követelmény. Nagyon sokan is jelentkeztek, ez az évfolyam erős lesz - nem mintha a többi évfolyam nem lenne legalább ilyen erős. :) Én olyan tagozatra fogok menni, ahol kértek szóbelit, azután elég nagyon volt a szórás, sok minden dőlt el ott - de az olaszon nincs szóbeli, úgyhogy főleg a jegyeiden és a felvételiden lesz a hangsúly. A felvételire gyakorolj sokat, a feladatok szinte mindig egy kaptafára mennek. Ha megszokod a feladattípusokat, kevesebb az esély, hogy lefagyj az idegességtől. Idén vagy hetedikes, ugye? Milyen volt a félévid, milyen lesz az év végid? :)
A közösségről szinte csak jókat hallani, emiatt sokan dicsérik a Lászlót; nálam ez is egy fő szempont volt, nagyon sokat számít nekem. A tanárok.. Nem sokkal találkoztam, ők kedvesek voltak, de majd olyan október-november fele már többet fogok tudni mondani. Ha akkor még mindig ide akarsz majd jönni, és nem felejted el, nyugodtan írhatsz privátot. :) Sok szerencsét!
Szia!
Engem idén vettek föl a magyar-olasz osztályba. Nem volt nehéz idén bejutni nekem. HA a jegyeid 4.7 vagy 4.8 körül mozog azzal simán bejutsz. A központin meg egy 75-80 pontot kéne írnod. Ha jövőre majd kiadják az ideiglenest és csak a 90-100. helyen vagy az is jó. Sokan mennek pl:angol vagy német osztályba. Én idén 91. voltam és felvettek.
Sok sikert jövőre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!