Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szent László Gimnázium....

Szent László Gimnázium. Melyik évet nézik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A Kőbányai Szent László Gimnáziumba szeretnék menni a magyar-olasz két tanítási nyelvű osztályba.

Megnéztem a suli oldalát és nem tudtam kiigazodni, hogy akkor az általános iskola melyik éveit nézik a hozott pontokhoz. Aki tudja kérlek írjon :) És légyszi mondanátok 1-2 tapasztalatot, h milyenek a tanárok, közösség, nehéz- e bejutni. Köszönöm :)

2014. ápr. 23. 12:12
 1/8 anonim ***** válasza:
7. év vége, 8. félév.
2014. ápr. 23. 13:25
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ :)
2014. ápr. 23. 13:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Nyelvtan, irodalom, matematika, idegen nyelv és történelem - ezekből ötödik, hatodik, hetedik év végi és nyolcadik félévi;

Földrajz, fizika, biológia, kémia - ezekből pedig a hetedik év végi és nyolcadik félévi jegy kell. :)

2014. ápr. 24. 15:36
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen :)

És nagyon nehéz bekerülni? Úgy izgulok, mert annyira beszeretnék oda jutni :)

2014. ápr. 24. 20:05
 5/8 anonim ***** válasza:

Én csak szeptembertől fogok oda járni, de megpróbálok segíteni.

A bekerülés nehézsége sok mindentől függ: mennyire nehéz az adott év központi felvételije, hány diák jelentkezik a suliba, és nekik milyen eredményeik vannak. Az idei központi sokak szerint könnyű volt, idén magasra helyezték a lécet, de nem volt teljesíthetetlen semmilyen követelmény. Nagyon sokan is jelentkeztek, ez az évfolyam erős lesz - nem mintha a többi évfolyam nem lenne legalább ilyen erős. :) Én olyan tagozatra fogok menni, ahol kértek szóbelit, azután elég nagyon volt a szórás, sok minden dőlt el ott - de az olaszon nincs szóbeli, úgyhogy főleg a jegyeiden és a felvételiden lesz a hangsúly. A felvételire gyakorolj sokat, a feladatok szinte mindig egy kaptafára mennek. Ha megszokod a feladattípusokat, kevesebb az esély, hogy lefagyj az idegességtől. Idén vagy hetedikes, ugye? Milyen volt a félévid, milyen lesz az év végid? :)

A közösségről szinte csak jókat hallani, emiatt sokan dicsérik a Lászlót; nálam ez is egy fő szempont volt, nagyon sokat számít nekem. A tanárok.. Nem sokkal találkoztam, ők kedvesek voltak, de majd olyan október-november fele már többet fogok tudni mondani. Ha akkor még mindig ide akarsz majd jönni, és nem felejted el, nyugodtan írhatsz privátot. :) Sok szerencsét!

2014. ápr. 25. 17:43
 6/8 anonim válasza:

Szia!

Engem idén vettek föl a magyar-olasz osztályba. Nem volt nehéz idén bejutni nekem. HA a jegyeid 4.7 vagy 4.8 körül mozog azzal simán bejutsz. A központin meg egy 75-80 pontot kéne írnod. Ha jövőre majd kiadják az ideiglenest és csak a 90-100. helyen vagy az is jó. Sokan mennek pl:angol vagy német osztályba. Én idén 91. voltam és felvettek.

Sok sikert jövőre!

2014. ápr. 26. 11:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Én olaszos vagyok. A közösség tényleg olyan jó ahogy mondják, én legfőképp emiatt imádom a Lászlót. A tanárok általában jók, aranyosak és megértőek..persze mint mindenhol akadnak rosszak is. Én még anno 100. voltam a listán, de van olyan osztálytársam is aki 117. volt. Igaz az átlagom kitűnő volt, de a központim elszúrtam csak 71 pontos lett, szóval annyira nem nehéz bekerülni. Sok sikert!:)
2014. ápr. 26. 18:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)
2014. ápr. 27. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!