Az évvégi osztálykirándulás gimnáziumban kötelező?
van ez a kirándulás, hogy az osztály 2-3-4 napra júniusban elmegy együtt kirándulni, én most általánosba járok és nekünk kötelező, úgy értem hogy csak nagyon kivételes esetekben fogadnak el orvosi igazolást. gimnáziumban is kötelező lesz?
(bocsi a téma miatt, nem nagyon tudtam hova sorolni.)
Ott sem kötelező... csak azt mondják. Nyilván ha nem jelensz meg reggel a buszon, nem rúgnak ki az iskolából. Csak mivel gyerekek vagytok, így arra mondják azt h kötelező, amire akarják :D ti meg úgy sem tudtok mit csinálni, mert az anyukát 99%-ban a tanár pártját fogja.
Gimiben sincs sokkal másképp, bár mi utolsó évben nem is mentünk sehova, mert ki kellett fizetni a szalagavatós tánctanárt... amúgy volt pár ember aki egyébként se jött, amikor mentünk, szóval nem "kötelező", itt sem. De a tanár nyilván megpróbál elrángatni majd itt is, nem lesz tetszőleges választási lehetőség, ha arra gondolsz.
Kár kihagyni egy osztálykirándulást, majd megbánod.
Hogy legyen válasz is: Nem kötelező.
Egyébként általánosban sem kötelező, de ezt már az első kifejtette.
Gimnáziumban végképp nem az, párszor éltem is vele.
Nem tartom magam antiszociálisnak, de egy idő után elegem lett belőle, hogy a társaság "menő" fele csatakrészegre issza magát, a másik fele meg ezt az alkalmat akarja felhasználni a felkapaszkodásra.
Ráadásul az ofőnk egy sznob nő volt, úgyhogy mindig csak kőház meg kollégium meg panzió, persze mellette millió múzeum, kastély, mert ő azt szereti (mintha az ő pénze lenne).
Bevallom, 11-ben már eljutottam oda, hogy sajnáltam a pénzet az egészre.
Elvileg nem kötelező.
Azt olvastam valahol, hogy az iskola téged nem kötelezhet semmilyen tanítási időn kívüli, fizetős programra. Szerintem ennek érdemes utána járni.
Én gimis vagyok, nálunk nem kötelező.
Utolsó: képzeld, nálunk is ez volt a rendszer, de aki nem ment el, visszakapta a pénzét. Ha nálatok is így volt, az egyszerű rablás. És ha valaki azért nem ment el, mert beteg volt? Így járt, bukott kb. 10-20.000 Ft-ot?
Mi legalább ezt normálisan csináltuk: 11-ben 3000 Ft volt az osztálypénz, és kereken meg volt mondva, hogy ebből 2000 megy a szalagavatóra, 1000 a kirándulásra. Mivel én nem mentem kirándulni, kezdettől nem fizettem az 1000 Ft-ot. Az ofő azt mondta, bármikor meggondolhatom magam, csak akkor majd egy összegben kell kifizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!