Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gépészmérnök vagy járműmérnök?

Gépészmérnök vagy járműmérnök?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam ismerőseimtől, hogy a járműmérnöki szak sokkal szivatósabb, többen buknak ki és általában nehezebb. Ezt főleg csak járműmérnökire járó ismerőseimtől hallottam, és szeretném ha itt mindkét fél tudna válaszolni, hogy hogy látják. A válaszokat köszönöm!

2014. ápr. 13. 19:12
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
Én közlekre jártam, tényleg sokan buktak ki, de szerintem csak azért mert nem vették komolyan (pláne hogy 2 év után szétválik közlekedésre és közlekedésgépészre, és előbbi jóval könnyebb, de aki arra akar menni, annak is végig kell csinálni a közös alapozó képzést, legalábbis 10 éve még így volt). Amúgy a tárgyak szinte teljesen megegyeztek, nem hiszem hogy bármelyik nehezebb lett volna.
2014. ápr. 13. 19:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Azóta már teljesen külön van. És több olyan tárgy is van, amiben a járműveseknek 2x annyi a leadott anyag mint a közlekeseknek. Persze ez csak az első pár félévben, mert utána teljesen másokat tanul mindenki(ami szintén jóval nehezebb)

Én azt mondom akkor gyere járműre, ha tényleg nagyon érdekel. Gépészen nem szívatnak annyit, sokkal jobb gyakorlatok vannak és jobb a tantárgyfelépítés, és pár tárgy könnyebb is. Másfelől járművön sokkal könnyebb megcsúszni.

Viszont előnye, hogy olyan szakirányok vannak, ahol olyan dolgokat tanulhatsz, ami a gépészen sosem tudnál.

2014. ápr. 13. 20:56
 3/5 anonim ***** válasza:
48%

Gondolom a kibukáshoz ott is hozzájárul hogy sok az inkompetens ember. Infóra az megy aki látott már számítógépet és játékot akar csinálni, közlekre meg aki ült motoron/autóban és készíteni akar egyet.

(Persze a motivációval semmi bajom nincs, csak a BSC 60-90%-ban alapozás.)

2014. ápr. 13. 21:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Mindkét szak rokon terület, sőt a gépész képzésből vált ki, és lett önálló szak a járműmárnöki, de ilyen a mechatronika, energetika... Tehát így alapvetően tárgytalan a kérdés, mert ugyan az a téma magját nézve a dolognak. A gépész az a legáltalánosabb ezek közül, a járműmérnök meg szűkebb területen tanulja a gépészetet.

Tehát szakmai szempontból nincsen különbség nehézség terén, az általános gépészet talán nehezebb, mivel mindent lefed(le akar fedni elvileg). Maximum specifikusan intézményekben tapasztalható nehézségbeli eltérés egyéb más okok miatt(tanári összetétel, tanszékek stb).

2014. ápr. 14. 23:42
 5/5 anonim ***** válasza:
47%
menj gépészre, nagyon hasonló, és szélesebb körű tudást ad, könnyebb lesz a dolgod utána. járműmérnökként csak járműipar van, gépészként meg ott az egész világ..
2014. ápr. 22. 03:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!