Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Alsós tanárok hogyan oldják...

Alsós tanárok hogyan oldják meg az ebédszünetet?

Figyelt kérdés

Nagyon aggódom, hogy édesanyám gyomorfekélyt fog kapni. Már nem fiatal, de még 10 évet le kell dolgoznia. Most 8-14:00-ig, vagy 8-16:00-ig folyamatosan órái vannak, többnyire az osztályában, vagy felsőben helyettesít. Az a baj, hogy az elsősöket nem tudja egyedül hagyni szünetben sem. Ráadásul van vagy 3 SNI-s meg egyéb gyerek az osztályban, szóval folyamatosan felügyelni kell.

Esetleg valaki tudna tanácsot adni? Már mondtam neki, hogy szünetekben 1-1 kekszet egyen meg, meg igyon egy kortyot, így legalább a görcsök elmúlnának. De azt mondja, hogy annyira sincs idő.

2014. márc. 25. 16:33
 1/5 Girgoy ***** válasza:
És az igazgatóval nem beszélt erről? Szerintem meg kellene adni neki a lehetőséget. Egyébként meg - bár nem vagyunk egyformák - én amikor egyetemista voltam, akkor napközben szendvicset ettem és vizet ittam, és amikor hazamentem, akkor ettem egy kiadósabb meleg ebédet. Több évig eléldegéltem így, nem gond. Szerintem egyen valamit midnenképpen napközben és ha végez, ebédeljen otthon. Az szerintem nem ciki, ha a tanár szünetben elmajszol egy szendvicset vagy hasonlót, én is csináltam tanárként ilyet, nem volt gond, tudják a gyerekek, hogy enni kell mindenkinek.
2014. márc. 25. 16:38
 2/5 Girgoy ***** válasza:
De egyébként a kollégái hogy oldják meg?
2014. márc. 25. 16:39
 3/5 anonim válasza:

Mi gordulo rendszerben tanitunk. Ez azt jelenti, hogy van egy idosav, amikor mind a ket tanitono bennt van. (Ez nem teljesen fix. de ugy 10-14 kozott van. Ez ido alatt, valtva egymast tudunk ebedelni.

Illetve van meg egy bonusz ido, amikor testneveles oraja van az osztalyomnak, vagy nyelvi orajuk, amit mas tanarok tartanak, akkor arra az orara szabad vagyok.

De egy harmadik megoldas is. Ebedeltetesnel egyidoben a gyerekekkel lehet gyorsan enni. Ilyenkorra (marcius vege van mar) mar a kis elsosok is tudjak a rendet, eleg rajtuk tartani a szemunket es max. 1x2 felallni, ha iranyitasra van szukseg.

Negyedik megoldas. Az osztalyteremben, amikor a gyerekek tizoraiznak, uzsonnaznak, veluk egyutt lehet enni.

Nem ertem a problemat. Annyi megoldas adja magat!

2014. márc. 26. 20:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Gyerekek is esznek valamikor, na akkor a tanár is tud.

2 percre magukra hagyja őket, megmelegíti a kaját, visszaviszi a terembe és megeszi. Ennyi. Meg van oldva.

2014. márc. 29. 18:38
 5/5 gungasam ***** válasza:
Azt javasolom, egyen reggel otthon és bírjon ki 6 órát míg megebédelhet 14 után.Szinte hihetetlen, hogy diplomás, felnőtt, több évtizedes gyakorlattal ne tudjon egy lelki-emésztési zavart leküzdeni akár orvosi segítséggel, pszichológussal. Egyszerű relaxációs gyakorlatokkal már nagyon nagy eredményeket lehet elérni. Tragédia, hogy a gyermekeinkkel ilyen állapotban is foglalkozik. Miért nem emgy betegállományba?
2014. ápr. 11. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!