Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Diákok vagy tanárok milyen...

Diákok vagy tanárok milyen lenne számotokra az ideális iskola? Milyen reformok kellenének?

Figyelt kérdés
Az a baj, hogy mindig újabb és újabb reformok vannak, de egyik sem megfelelő. Szerintetek lenne olyan ország, amelynek pedagógiai elveit át kellene ültetni a magyar oktatási rendszerbe?
2014. márc. 4. 00:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Erről sokat lehetne beszélni, és nehéz lenne mindenre kiterjedő átfogó képet adni, és más országok oktatási rendszerével sem vagy tisztába, de azért írok egy választ, tagadhatatlan, hogy rengeteg felesleges dolgot tanulunk, ami nem készít fel minket egy mindennapi életre, bár tudhatjuk Newton törvényeit, ha egy körtét sem tudunk kicserélni, ha "felesleges" dolgot tanulunk helyette lehetne minden héten 1-2 óra, amely kivétel nélkül minden diákot a házi praktikákra, főzésre, a legegyszerűbb dolgokra készítene föl, ugyanakkor nem értem, hogy az elsősegély miért nem kötelező? A mentők az esetek nagy részében csak késve érkeznek, szerintem ha ezt kötelezővé tennék, több száz ember élhetne még tovább /évente.. És ha az öcsém benyel egy játékot mit csináljak?

Vagy ha elrontok egy csapot, hogyan zárhatnám el a vizet?

Sokat tanít az iskola és mégis semmit..Legalábbis ezen a téren abszolút nem, pedig fontos lenne, és sok sok gyerek csak igazán akkor kedvelné meg az iskolát, ha ilyen "órák" is lennének, a kivitelezhetősége most csak egy mellékkérdés, de a lényeget szerintem mindenki érti..

2014. márc. 4. 02:05
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a középiskolák kezdődhetnének később is,mondjuk 9 körül.Egyrészt akkor a bejárósok is simán be tudnának érni,úgy hogy nem hajnali 5 kor kelnek,vagy még hamarabb.Másrészt nem veszik azt figyelembe,hogy egy kamasz gyereknek teljesen átáll a szervezete.Hiába fekszik le 21:15 kor,ha még 22:30 kor is forgolódik.És úgy másnap kelhet jó estben 6:20 kor,meg teljesítsen a suliba. Tudom,hogy később lenne vége a tanításnak,de délután + óra szerintem kibírható.Az előttem lévővel pedig teljesen egyetértek.Kellene egy olyan óra,ami az életre nevel.Másrészt pedig felesleges ennyi vackot tanítani.Minden tantárgyban vannak felesleges részek.
2014. márc. 4. 09:08
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem egészen csak erre gondoltam. Arra hogyan lehetne megfékezni, hogy olyanok kerüljenek az iskolába akik viselkedésüknél fogva bomlasztóak. Akik visszaszólnak a tanárnak.
2014. márc. 4. 11:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Meg kéne válogatni a diákokat,és nem így,ahogy most csinálják.Mostanság rengeteg kérdést látok,hogy "jajj,140.vagyok,nem fognak felvenni xy iskolába,mit csináljak".Nem,ezt nem így kéne.Ne 1 ponton múljon már,hogy hova járjon a gyerek.Aki meg nem tud viselkedni,azt meg szakmunkásba.Bár a legtöbb igazán beszólogatós,viselkedni képtelen gyerek úgy is odajut,mert buta,mint a tök.Később kezdődjön az iskola,ne 7:45-kor,hanem 9-fél 10-kor.Ja,és ne legyen egy nap 6-nál több órája a gyereknek.Értem én,hogy vannak fontos tantárgyak:matek,töri,nyelvtan,irodalom(ezt pl.csak általánosban tanítattnám),nyelv(felesleges 3 nyelvet tanulni,elég 1,de azt normálisan),fizika,biosz,föci,kémia(ezeket is 7.-10.osztályig tanítattnám,most már érettségiig kell,hiába nincs 9.ben.)Ilyen tantárgy,hogy pl.:ének.Halál felesleges.Ezt is max.általánosba kellene,de inkább csak 6.ig,és kész.Rajz az maradhatna,de max.10.ig.Tesiben egyetértek,mert a mozgás fontos,és ha szereti a gyerek,jó dolog,hasznos.De!nem 1.órában,utána meg üljön izzadtan a gyerek,mert a tesitanár 3-jára futatta újra velük a coopert.Oda is inkább választható foglalkozás kéne:kézi,kosár,röpi,atlétika,gimnasztika,aerobic,fitness,foci,atlétika.Akkor ami teljesen felesleges dolog:technika és életvitel.Azt eltörölném,úgy ahogy van.Helyette hon-és népismeret általánosban,mondjuk legtöbbször gyakorlati feladatokkal.Pl.:főzés,varrás,szerelés.stb.Ja,és a legfontosabb:a tanárokat is megválogatnám!Nem felvenni minden bunkó,tanulatlan,gyerekgyűlölő barmot!:D
2014. márc. 4. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!