Hogy működik a gyakorlatban?
Levelezőn végzek egy egyetemi szakot.
Most van a második összevonás és a lényeg, h ma betegség miatt, amiről papírom is van, nem tudtam bemenni.
Mivel hiányoztam, ma 5 órát elbuktam.
Ez, abból a tantárgyból több mint 30% hiányzás, a tanulmányi szabályzat pedig igazolt és igazolatlan hiányzásból is max 30%-ot enged.
Mit tegyek?
Akkor most megbuktam?
Több féléves tantárgy.
Írhatok kérvényt?
Soha nem hiányoztam még!
Ha 30%-50% között hinyzol, akkor a gyakorlatvezető dönti el, hogy enged-e vizsgázni vagy nem, 50% felett jegymegtagadás lesz, ami azt jelenti, hogy ugyan nem kapsz 1-est, de mást se írnak be az indexedbe, ilyenkor nem mehetsz vizsgázni.
Szóval a gyakorlatvezetővel és/vagy az előadóval beszéld meg, hogy ilyenkor milyen lehetőségek vannak. Biztosan fognak segíteni :)
Legrossszabb esetben lehet a dékánnak kérvényt írni, bár a dékánok az ilyenfajta kérvényeket nem nagyon szokták szeretni, jórészt elutasítják, de meg lehet próbálni.
Kössz!
Remélem nem fognak szarakodni:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!