Matekból 4es vagyok magyarból 5ös, felvehetnek engem egy közgazdasági iskolába? Felvételi kell? vagy ennél több kell és én nem vagyok elég jó?
Szerintem szakközépre gondol.
A kérdésre válaszolva pedig annyit tudok mondani, hogy a matek az fontos. A 4-es az jó.
De nem csak ezen a kettő jegyen múlik.
Ezek mellett még számít a történelem és idegen nyelv is.
És a legtöbb iskolában van szóbeli vizsga.
Egy kis szintfelmérés alapján.
De van ahol csak szóbeli beszélgetés van. Ott csak olyanokat kérdeznek, hogy mit csinálsz szabadidődben, mit szeretsz, van-e testvéred, melyik a kedvenc tantárgyad stb.
Igazából nem sokat mutat, hogy hányas vagy. Vannak iskolák, ahol a 2-esért is szenvedni kell, van ahol meg az átlagos tanuló 5-ös, aki máshol megbukna az 4-es (esetleg 3-as, de annál rosszabb tényleg nincs).
Próbáld meg, az pedig az új helyen fog eldőlni, hogy mennyire fekszik neked. Egyébként kb. ez lehet az általános képlet: IQ*szorgalom legyen minél magasabb. Magyarul ha agyilag kicsit gyengébb vagy, de baromi szorgalmas, akkor legalább akkora(vagy akár nagyobb) sikert érhetsz el, mintha magas IQ-d van, de totál lusta vagy. De a lényeg, hogy egy ilyen kérdésből nem lehet megválaszolni amit kérdezel. Próbáld meg, és kiderül. Amit nem próbálsz meg, az sosem derül ki, hogy mi lett volna ha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!