Milyen a soproni egyetem közgazdasági kara?
NYME KTK pénzügy-számvitel alapszak érdekelne...
mennyire piacképes az itt szerzett diploma?
milyen az egyetem?
annyit tudok, hogy Jó szerencsét! köszönést használnak :) :D
Ha ez tényleg így van, mért istenítik annyian a Corvinust meg a BGF-et? o.O
Egyébként nézegettem felvi.hu-n statisztikákat, ott a Bgf tényleg nincs az élvonalban,de előbbre a vn a Nyme-nél. Sopronban a mérnöki kar van egész jó helyen (statisztikailag)
Mondjuk a németes dolog az biztos jó. Főleg, ha vki szereti a németet.
3. válaszoló vagyok.
Menj orvosnak, villamosmérnöknek!
Ha közgázra akarsz jönni, akkor menj a Corvinusra. Ha oda nem vennének fel, akkor Pécs. Ha oda valamilyen okból nem tudsz felvételizni, akkor teljesen mindegy, mire mész az alábbiak közül: BGF, NYME, DE. Többi gyenge.
A felsőoktatási rangsorok pedig érdekesek, rengeteg gyenge pontjai vannak, felsorolok néhányat:
a, OKTV: ha sok a diák, akkor több OKTV-s helyezett van. Az NYME-n kevés a diák, kevesebb az OKTV helyezés.
b, Fejvadászok értékelése: a fejvadász cégek pesti központúak, a vidékieket nem is ismerik, ezért is szerepelnek gyengébbe.
c, Munkáltatók véleményei: a cégek inkább pesti, győri és debreceni központúak, így az ottani egyetemekről jobb véleménnyel vannak (sokan a cégvezetők közül is a környéken végeztek). NYME-hez kapcsolódó vállalatokat meg sem kérdeztek. A legközelebbi az AUDI, ott sok NYME-s van.
Amúgy meg a legutóbbi németes csoport eredményei: 12 fő végzett, ebből:
- 1 a Corvinuson tanul nemzetközi gazdálkodást;
- 1 a BGF-en tanul nemzetközi gazdálkodást;
- 1 Rotterdamban tanul;
- 1 Németországban a Bosch-nál SCM Manager;
- 1 a FH-Eisenstadt iskolán tanul;
- 3 Burgenlandban dolgozik (project manager, SCM Manager, stb.)
- 2 a WU-n tanul a Management Msc-n.
- 2 pedig a helyi Msc-n tanul Internationales Managementet, amit Markus Mau, a Goethe Universität Frankfurt professzora alapított ebben az évben. A minőségéről nem tudok nyilatkozni.
Ami baj, hogy a pénzügyi képzés lehetne jobb, de önképzéssel pótolhatóak a hiányosságok.
Tőlünk pedig még diploma előtt Heineken, Exxon és bécsi kisebb cégeknél helyezkedtek el (controlling, marketing területen), de pl. én a bécsi Erste Banknál voltam gyakornok corporate valuation területen.
Nyelvi képzettségünk magas, mivel nálunk alap a német C2 és angol C1, sok esetben egy harmadik nyelv is.
Szóval ennyit a rangsorokról röviden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!