Egyetemi kollégiumba a jelentkezőknek mekkora részét szokták felvenni?
Figyelt kérdés
Mi tegyek akkor, ha felvesznek egyetemre (államira), viszont több mint 200 km-re lakom tőle, és az anyagi helyzet miatt is csak kollégiumba mehetnék, de onnan elutasítanak, albérlet kizárva, rokonok meg nincsenek a közelbe, hogy náluk lakjak? Tudom, hogy még fel se vettek, de felvetődött bennem, hogy ha ez lesz, akkor mit tudok majd tenni, mert nem akarom, hogy csak ez miatt elússzon az egész. Az ELTE kollégiumáról lenne szó. (Ha hárman vagyunk testvérek és abból csak egy kiskorú, 220 km-re, az ország szélén lakom, csak apámnak van munkahelye, és ő is csak annyit keres, hogy épp elég legyen egy hónapra, akkor az elég indok, hogy felvegyenek?)2014. márc. 3. 03:57
1/2 anonim válasza:
A szegényeket felveszik. Ne parázz. A 200 km még nem indok. A legtöbb helyen szociális alap dönt. A tanulmányi eredmény nagyon keveset dob a latba. Én kitűnő voltam stb. mégse vettek fel.
2/2 anonim válasza:
Igen. A szociális helyzet nagyon sokat számít első félévben, így jó eséllyel felvesznek. Ha nem, akkor érdemes keresni valami olyan albérletet, ahol sokan laktok és így sokfelé is oszlanak a költségek. Ha nagyon ügyes az ember, akkor ki lehet fogni olyan helyet, ahol viszonylag olcsón kihúzhatja. Emellett még diákhitel lehet a megoldás, de amíg nem muszáj azt ne vedd fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!