Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem lenne jobb ha nem lenne...

Nem lenne jobb ha nem lenne kötelező az iskola egyáltalán?

Figyelt kérdés
Az iskolák csak azokat vennék fel, akiket szívesen tanítanának, a gyerekek és szülők pedig pedáloznának már első osztálytól, hogy bekerülhessenek és maradhassanak. A tanárok meglennének becsülve, az órákon csend lenne, és aki oda járna, tényleg tanulni akarna. A másik fele, aki nem akar járni, az meg buta maradna és kész.
2014. febr. 21. 07:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"A gyerekek még a középiskolában sem tudnak írni olvasni, számolni és borzasztóan bunkók, "

Ne az alapján ítélj már meg egy csoportot, hogy mit hallasz róluk. Vagy az alapján, amit a hangos tagokról látsz. Sok felnőttel találkozok, aki "nem okosabb, mint egy ötödikes", felesleges általánosítani.

Nem, nem lenne jobb, ha nem lenne kötelező a taníttatás. Én sem akartam volna általános iskolába járni, ha nem lett volna kötelező, de akkor az ember (gyerek) még nem tud hosszú távra döntéseket hozni, és el is toltam volna az életem.

2014. febr. 21. 12:39
 12/23 anonim ***** válasza:
És mit tudnának dolgozni ezek a teljesen képzetlen rétegek? Még az egyszerűbb munkához is kell valamit tanulni, és a gondolkodás, tanulás képességéhez iskola kell. Ráadásul mit csinálna az a rengeteg gyerek egész nap? Ha az a problémád, hogy a nem motiváltak akadályoznak a tanulásban, menj olyan iskolába, ahova nem ilyenek járnak, léteznek ilyen elitiskolák.
2014. febr. 21. 15:32
 13/23 anonim ***** válasza:

Jó ötlet!

Aztán hadd menjenek képzetlen emberek százezrei közmunkára napocskát rajzolni.

2014. febr. 21. 16:50
 14/23 anonim válasza:

Nem, az lenne jó ha önmaguktól lennének motiváltak erre az emberek. De gyerekekről van szó... 6-10 éves gyereknek nem az az elsődleges, hogy tanuljon, akármilyen intelligens is. Jó, hogy kényszer. Később szereti meg valaki vagy később lesz cél. Nem is értem hogy várhatják el egy 14 éves gyerektől, hogy tudja mit akar csinálni egész hátralévő életében amikor gőze sincs mivel jár az a munka, sokszor még egy 20 éves is bizonytalan mit akar dolgozni.

22N

2014. febr. 21. 19:01
 15/23 fery66 válasza:
Akinek pénze van,a hülye kölkét így is áttolja,úgy is áttolná.Akinek nincs pénze,úgy se lenne esélye, mer megvennék előle a helyeket.(így sincs).
2014. febr. 21. 21:08
 16/23 A kérdező kommentje:
Nem értem miért beszél mindenki arról, hogy akkor nem járnának a gyerekek suliba és mindenki buta lenne. Most pont ezért utálják, mert kötelező. Én mikor 5 éves voltam, már annyira vártam a sulit, hogy papírból készítettem magamnak iskolatáskát és füzeteket, azzal játszottam. Alig vártam, hogy iskolás lehessek. Jó volt az iskola hangulata, imádtam oda járni, mert a tanárok is jó hangulatban oktattak. Éppen ez az ami elmúlt már, szerintem ha nem lenne kötelező, a gyerekek is boldogan mennének suliba, szerintem kevesebb lenne a tudatlan réteg, mint így.
2014. febr. 23. 12:59
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért utálják, mert kötelező, hanem mert egyhelyben kell ülniük és utasításokat kell teljesíteniük ahelyett, hogy azt csinálnának, ami sokkal érdekesebb, mint az adott tantárgy. Mellesleg teljesen más, hogy egy elsős még élvezi az iskolát, mint egy 9.-es kamasz, akinek képleteket kell magolnia.
2014. febr. 23. 14:02
 18/23 anonim ***** válasza:

"szerintem kevesebb lenne a tudatlan réteg, mint így"

Értem. Szóval van most x gyerek aki akar tanulni és y aki nem. A jelenlegi rendszerben mindenkinek kötelező lesz iskolába menni, tehát végül x okos lesz és y egy kevés része (n-ed része) is meg fog tanulni írni és olvasni. Ennek az eredménye x+(1/n)*y>x gyerek lesz, aki okos.

A te rendszeredben lesz x, mert csak ők mennek tanulni.

2014. febr. 24. 11:23
 19/23 A kérdező kommentje:

Nem, jelenleg (mert kötelező, tehát a tanulás=rossz) van x gyerek aki akar tanulni, és y, aki nem.

Abban a rendszerben lenne 1000x X aki akar tanulni és y, aki nem (mert nem kötelező, tehát a tanulás=jó).

Illetve most van z motiválatlan tanár, aki utál tanítani amiatt a pár hülyegyerek miatt aki lerontja az osztályokat, abban a rendszerben pedig lenne z motivált jókedvű tanár, akinek nem kötelező a hülyegyereket tanítani, csak a tanulni szerető diákokat.

2014. febr. 24. 14:39
 20/23 anonim ***** válasza:

A motiválatlan tanároknak és diákoknak ott vannak a versenyistállók (elit iskolák), ha nem elég jók, hogy bekerüljenek, akkor meg dolgozniuk kell még magukon.

Nem értem miért látod úgy, hogy ez olyan probléma, aminek ez lenne a megoldása. És nem látom azt sem, miért motiválna valakit az, hogy nem kell.

Takarítanál (és élveznéd is), ha nem lenne muszáj? Dehogy.

2014. febr. 25. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!