Mérnök informatikán kapcsolódik valamilyen szinten a fizika a programozáshoz?
Értem én, például utolsó 1-2 évben programozási órán azt tanulják, hogy kell pl. egy távirányítós autón beprogramozni, hogy ha megnyomom ezt a gombot, akkor forduljon balra stb..
Vagy teljesen szét van szedve a kettő, és programozás mellé tanítanak egy kis elektromosságtant is?
Most kevered a dolgokat.
A példa, amit említettél nem kapcsolódik a fizikához és ilyet lehet találni mérnök informatikán (legalábbis BME-n), egész pontosan egy BSc szakírány (ami majd MSc-n folytatdik) szól erről. (Autonóm Intelligens Rendszerek). Illetve hát ez a szakírány az inkább önírányító, de szabadon választható tárgyak, ahol hasonló dolgokat csinálnak.
Úgy direkten nem kapcsolódik az egészhez a fizika, inkább tényleg csak, mint alapismeretként tanítják, de nyilván, ahogy matekban is nagyon sokszor az imsereteket fizikai példákon lehet jól bemutatni, kipróbálni, számonkérni, úgy programozásból is előjöhetnek ilyenek.
Talán grafika (egy félév) az, ahol tényleg fizika közeli programozás kell, de ott is azért elsősorban kézhet kapott fizika törvényeket kell jól implementálnod.
De direkten fizikával kapcsolatos programozás nem nagyon van.
Köszönöm a válaszod! :) még egy kérdés
szóval akkor ez a szak is olyan mint a proginfó, csak még 1-2 egyéb hardverrel kapcsolatos dolgot is megtanulok? Vagy egy proginfós is képes ezekre az Autonóm Intelligens Rendszerek-ben tanult dolgokra, ha esetleg ilyen munkába kerülne?
Igen, a hardveres/fizika része inkább alapozás: egyrészt, hogy tudd mégis mi történik a gépedben, másrészt, hogy ha esetleg valamikor egy fizikával kapcsolatos feladatod lesz, akkor ne halj meg rögtön és legyen valami alapod (és onnan már utána tudsz nézni a dolgoknak, ha nem is fejből csinűlod).
Én nem tudnék arról, hogy proginfon lesz mesterintelligenciával vagy autonóm rendszerekkel kapcsolatos szakírány, bár ezen képzést kevésbé ismerem.
Az alapja nagyjából ugyanaz a kettőnek (vannak eltérések, de annyira nem jelentősek szerintem a főcél tekintetében).
Proginfo-n talán van grafika (ez BME-n nincs tudtommal), modellező (ez matematikai info, mondjuk itt lehet fizikával kapcsolatos számításokhoz írni programot) és szoftverfejlesztő (ez BME-n is van IT néven).
BME-n helyette még van ugye mesterséges intelligenciával kapcsolatos dolgok, vállalat információs szakirány (ez visz el a gazdinfó felé), infokommunikáció és hálozatok, illetve média biztonság. Aztán MSc-n ezek még tovább ágaznak.
BME-ről nagyon informatív:
és
ELTE-re ezt találtam bár ezt nem érzem, azért olyan informatívnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!