Miért nem hallok semmit a feminizmusról?
Egyelőre offnak fog tűnni a hozzászólásom, de amilyen vita szokott kikerekedni a feministás kérdések alatt, gyorsan leszögezem: A feminista ember a két nem egyenlőségét akarja. Nem a nők felsőbbrendűségét.
Remélem senkit nem fog ez a hozzászólás zavarni. :)
Oké, nem csak offolni akarok. :D
Az iskolában én sem hallok róla, pedig érdekes lenne. A szüfrazsettek, meg ezer más dolog, amitől az átlag nő helyzete most ilyen, és nem olyan mint párszáz éve. Az árlag nőé, mert elég elnézni egy kicsit a szomszédos kontinensre, és máris megtalálhatod a lányt, akit fejbelőttek, mert iskolába akart járni, de még sok más hasonló sorsú nő van.
Elkanyarodtam a témától, de csak annyit akartam mondani, hogy a feminizmusnak tényleg fontos szerepe volt, úgyhogy érdemes lenne róla tanítani.
/Előző voltam/
A feminizmus igazán csak a 19. században erősödött fel, történelemből lenne jelentősége, de ugyebár kronológiai sorrendben tanítják és általában nem képesek tartani a tempót, ezért a közel múltra csak kevés idő marad.
Neked is be kell látnod, hogy a második világháború, azárt kicsit fontosabb, mint a feminizmus (mondjuk sok más még ennyire se lenne fontos, de hát egyelőre ilyen a történelem tananyag).
Szerintem ezért, egyszerűen a közel múltra kevés idő marad és ezért a még fontosabb dolgok miatt kiszorul a tananyagból.
Manapság pedig nem feminizmus, hanem nemi egyenlőség kéne. (Értem én, hogy a feminizmusnak is ez a célja, de ez az elnevezés, azért volt értelmes, mert abban az időben a nők óriási hátrányban voltak, ma már sokkal kétoldalúbb a dolog és az adott név alatt erről könnyű elfelejtkezni.)
Köszönöm a válaszokat. :)
Persze, értem én, hogy vannak fontosabb dolgok a feminizmusnál, de szerintem azért ez is elég jelentős lenne. Én például szívesen tanulnék róla.
A 2. válaszolónak üzenem, hogy nem hiszem, hogy a nőknek "szeméttengere" van. Igen, én is ismerek ilyeneket, de kevés van és ennyi erővel a férfiak között is vannak szeméttengerbe valóak.
Azért, mert patriarchátusban élünk jópár évszázada.
Férfiak írták a törvényeket és a történelemkönyveket.
Gondolom, tudsz angolul, és akkor ajánlom neked őt: [link]
Vagy FB - on lájkold és olvasd őket: Üvegplafon - meddig terjed a nők szabadsága?
Minél többet olvasol róla, annál hamarabb fogod feministának nevezni magad, ezt borítékolom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!