Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egy környezetgazdálkodási...

Egy környezetgazdálkodási agrármérnök mit csinál?

Figyelt kérdés
Pontosan mivel foglalkozik? Hol kaphat munkát?Mennyit keres?
2014. febr. 7. 20:06
 1/8 anonim ***** válasza:
nem akarlak elkeseríteni, de inkább most, mint a diplomaosztó után: ezzel a szakkal sajnos sokat nem érsz szóval keress más alternativát
2014. febr. 7. 20:31
 2/8 A kérdező kommentje:
kifejtenéd
2014. febr. 7. 21:09
 3/8 anonim válasza:
100%
nagyon kevés ilyen végzettségű embert keresnek, ha mégis, BSc. szint általában nem is elég
2014. febr. 11. 11:37
 4/8 anonim ***** válasza:
52%

Ha környezetvédelemmel akarsz foglalkozni, akkor vegyészmérnök/vegyész/biomérnök szakok. Esetleg energetikai mérnök, ha megújuló energiák/energetika.

A mezőgazdasággal nem tudom, hogyan tudnád vegyíteni.

Azok a szakok, amelyek nevében benne van, hogy "környezet", rosszul kezdődnek.... Maximum ha annyira aktívan építed a szakmai kapcsolatodat, hogy nincs semmi életed egyetem alatt, és jó csillagzat alatt születtél, és a környezetvédelmen belül piacképes, ami érdekel és másik, önmagában piacképes MSc-vel vegyíted, akkor esetleg el tudsz helyezkedni szakmában...

Esetleg "sima" agrármérnöki? És ha a környezetvédelmi oldala érdekel, akkor majd munkád során olyan anyagokkal dolgozol mondjuk, ami környezetbarátabb. (Agrármérnökök lehetőségével nem vagyok tisztában.)

2014. febr. 11. 19:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A sok-sok okos ember után szolgálnék használható válasszal is:

Az hogy mit csinál, attól függ hol helyezkedik el. Az elhelyezkedési lehetőségek között vannak önkormányzatok és önkormányzati szervezetek (pl. városgondozás), biztosítótársaságok (kárfelmérés), vízművek, erőművek és bányák. A sort még lehetne folytatni, de felesleges. Nagyon sok lehetőség van elhelyezkedni, amellett hogy például mérnök-tanárként is szakiskolákban oktathat.

A környezetgazdálkodás szóban benne van, hogy ez a mérnök a környezettel gazdálkodik, olyan környezettudatos és fenntartható technológiák alkalmazására törekszik. Ezekhez a mérnökökhöz tartozik a vízgazdálkodás, így az árvízvédelem is. A minden beruházás előtt kötelezően elkészítendő környezetvédelmi hatásvizsgálat is a környezetgazdászok szakterülete és feladata.

A kereset az helytől és beosztástól függ erősen.

Csak akkor válaszd ezt a képzés, ha a biológia-kémia vonal nem idegen számodra!

2014. febr. 12. 15:57
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

#5, ha ennyire h.lyeség, amit írtam, ergo a környezetgazdálkodási a.m. szakkal el lehet helyezkedni (szakmában), akkor megyek át környezetmérnök szakról, mert megtetszett a környezetvédelem és szeretnék egy kis esélyt magamnak...

Csak még az érdekelne, mi a különbség a két szak között, amiért az "agráros" ilyen piacképes?

2014. febr. 12. 18:09
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek :-)
2014. febr. 13. 22:49
 8/8 anonim ***** válasza:
89%

#6:

Környezetgazdálkodási agrármérnök hallgatóként írtam a válaszom. A környezetmérnökök ahogy tudom a dolgok műszaki oldalával foglalkoznak, míg a környezetgazdászok, mint agrármérnökök az egésznek az agrár oldalával.

Vannak botanikai és zoológiai ismeretek a képzés kezdetén, majd növénytermesztés, növényvédelem és hasonlók. A szakmai részét a biodízel, bioetanol, biogáz, biomassza előállítás és használat, geodézia, analitika, és hasonló területek képzik.

Ide talán kevesebb matek és fizika, viszont több kémia és biológia kell.

2014. febr. 14. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!