Egy környezetgazdálkodási agrármérnök mit csinál?
Ha környezetvédelemmel akarsz foglalkozni, akkor vegyészmérnök/vegyész/biomérnök szakok. Esetleg energetikai mérnök, ha megújuló energiák/energetika.
A mezőgazdasággal nem tudom, hogyan tudnád vegyíteni.
Azok a szakok, amelyek nevében benne van, hogy "környezet", rosszul kezdődnek.... Maximum ha annyira aktívan építed a szakmai kapcsolatodat, hogy nincs semmi életed egyetem alatt, és jó csillagzat alatt születtél, és a környezetvédelmen belül piacképes, ami érdekel és másik, önmagában piacképes MSc-vel vegyíted, akkor esetleg el tudsz helyezkedni szakmában...
Esetleg "sima" agrármérnöki? És ha a környezetvédelmi oldala érdekel, akkor majd munkád során olyan anyagokkal dolgozol mondjuk, ami környezetbarátabb. (Agrármérnökök lehetőségével nem vagyok tisztában.)
A sok-sok okos ember után szolgálnék használható válasszal is:
Az hogy mit csinál, attól függ hol helyezkedik el. Az elhelyezkedési lehetőségek között vannak önkormányzatok és önkormányzati szervezetek (pl. városgondozás), biztosítótársaságok (kárfelmérés), vízművek, erőművek és bányák. A sort még lehetne folytatni, de felesleges. Nagyon sok lehetőség van elhelyezkedni, amellett hogy például mérnök-tanárként is szakiskolákban oktathat.
A környezetgazdálkodás szóban benne van, hogy ez a mérnök a környezettel gazdálkodik, olyan környezettudatos és fenntartható technológiák alkalmazására törekszik. Ezekhez a mérnökökhöz tartozik a vízgazdálkodás, így az árvízvédelem is. A minden beruházás előtt kötelezően elkészítendő környezetvédelmi hatásvizsgálat is a környezetgazdászok szakterülete és feladata.
A kereset az helytől és beosztástól függ erősen.
Csak akkor válaszd ezt a képzés, ha a biológia-kémia vonal nem idegen számodra!
#5, ha ennyire h.lyeség, amit írtam, ergo a környezetgazdálkodási a.m. szakkal el lehet helyezkedni (szakmában), akkor megyek át környezetmérnök szakról, mert megtetszett a környezetvédelem és szeretnék egy kis esélyt magamnak...
Csak még az érdekelne, mi a különbség a két szak között, amiért az "agráros" ilyen piacképes?
#6:
Környezetgazdálkodási agrármérnök hallgatóként írtam a válaszom. A környezetmérnökök ahogy tudom a dolgok műszaki oldalával foglalkoznak, míg a környezetgazdászok, mint agrármérnökök az egésznek az agrár oldalával.
Vannak botanikai és zoológiai ismeretek a képzés kezdetén, majd növénytermesztés, növényvédelem és hasonlók. A szakmai részét a biodízel, bioetanol, biogáz, biomassza előállítás és használat, geodézia, analitika, és hasonló területek képzik.
Ide talán kevesebb matek és fizika, viszont több kémia és biológia kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!