Orvosi egyetem? SE-ÁOK vagy SZOTE?
Biztosíthatlak, hogy a SOTE közösségi élete igen nagyon pezseg, és rengeteg életre szóló élményt szerezhet az, aki részt vesz benne. :) Szegedre ugyan nem jártam, de az ottani ismerőseimtől is ugyanilyen pozitív véleményeket hallok. Szóval rosszul nem dönthetsz, ne félj!
Ami ebben a kérdéskörben Budapest mellett szól:
- sok másik egyetem van itt rengeteg hallgatóval és még több kikapcsolódási lehetőséggel - ezekbe mind becsatlakozhatsz ismerőseid + ismerősök ismerősei közvetítésével, így sokkal több embert megismerhetsz, mint egy kisebb városban
- az ország legnépesebb és egyik legaktívabb hallgatói szervezete működik a SOTÉ-n (IÖCS)
Ami pedig Szeged mellett:
- a kisebb lélekszám miatt családiasabb
- a város tisztább
Én azért választottam és választanám újra Budapestet, mert úgy gondolom, hogy minden magyar ember (aki teheti), csak nyerhet azzal, hogy 1-2 évet a fővárosban él le az életéből. Erre pedig legalkalmasabbak az egyetemista évek: a gyermeknevelést már/még nem hátráltatják az utcai veszélyek (szennyezettség, közlekedés, bűnözők gyakoribb előfordulása) és a távolságok, a megannyi kikapcsolódási lehetőség kiélvezésére viszont ilyenkor van a legtöbb ideje az embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!