3 hónap alatt fel lehet készülni emelt szintű történelem érettségire, ha utoljára kb 5 éve tanultam törit?
Köszi a választ! Még nem tudom, mit csinálok, de lehet inkább a biztosra megyek és elhalasztom, hogy jól fel tudjak készülni.
Esetleg tudnátok tippeket adni, hogy a tankönyveken kívül miből érdemes tanulni még? Illetve a plusz info-kat ti milyen forrásból teszitek hozzá a tananyaghoz?
(2.vagyok)
Húú most olvasom hogy dolgozol.Akkor meló után nem hiszem,hogy lenne erőd és kedved olvasni a fantasztikus törvények,források hadát,és megtanulni egy témakört,akkor inkább tényleg menjél biztosra és halassz,akkor legalább nyugisabban fel tudsz készülni (bár akkor is sokat kell majd olvasnod napi szinten).
Itt vannak könyvek,amikből tanultam és jók voltak:
-Száray Miklós:Történelem I-III. (a negyediket más írta azt hiszem)-Műszaki kiadó-alapnak jó
-Száray Miklós: Történelem I-IV.-Nemzeti tankönyvkiadó-nagyon jó könyvek,ezekben sok forrás van,elég sok pluszt ad
-Kidolgozott érettségi tételek történelemből-Műszaki kiadó
-B.Mátyus Gyöngyi,Bori István-Történelem érettségi témavázlatok II. emelt szint
-Basáné Szabó Rozália-Érettségi adattár történelemből-Maxim-nagyon hasznos
Dr.Boronkai Szabolcs-Érettségi témakörök vázlata történelemből-közép és emelt szint-ezek is jók
-A Corvina kiadótól vannak kidolgozott tételes kiadványok (az aktuális tételeket dolgozzák ki),azok is jók,bár néha nagyon teletömik idegen kifejezésekkel
A plusz anyag nehezebb ügy,mert jártam érettségi felkészítőre,és ott adtak a tanárok olvasnivalókat,vagy küldtek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!