Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Valaki esetleg tudnak nekem...

Valaki esetleg tudnak nekem segíteni/tippet adni?

Figyelt kérdés

Vége lett a 8. évfolyamnak és előtte persze voltunk ilyen pályaválasztási "napon" én kb 5. korom óta Katona szeretnék lenni.a pályaválasztási napon is ott voltak a katonák ahol elmondták,hogy itt és itt kell jelentkezni abba az iskolába.otthon persze egyből p*tt*gtak,hogy fölösleges meg távol lennék stb.. addig addig magyaráztak míg nagy nehezen lebeszéltek... ekkor felvettek egy suliba ahol lehetett 9.-be választani a tantárgyak közül,hogy majd mit szeretnénk dolgozni... volt elég sok,mindegyikben megcsináltam amit kell,bár nekem egyik sem tetszett... eljött a 10. év vége ahol választás elé raktak,hogy választani kell egy szakmát,kiválasztottam a lakatost mivel apám is az,gondoltam majd tud segíteni ha valami van... eljött a 11. év bekerültem egy maszekhoz ahol nagyon rossz volt mivel egy tanulónak 7 órát kell dolgozni erre ő reggel 7-16:30-17:00-ig is ott tartott,bár már azzal el lett rontva az egész dolog,hogy apámék erőltették,hogy nyáron menjek be utolsó 2 hétben,én pedig nem akartam mivel tudtam,hogy a többi nyáron úgyis gyakorlat lesz meg ha senki sem megy be akkor nekem miért kéne? na mindegy bementem,lesz ami lesz... már az első napon jöttek a beszólogatások amiket én eléggé utálok, de jó, nem érdekelt,elengedtem a fülem mellet. Aznap este elmondtam,otthon mindent de nem igen érdekelte őket,sőt röhögtek... bár igazából ezt is le*art*m had röhögjenek,akkor majd én lépek.másnap ugyan úgy bementem biciklivel,mivel azzal járok,volt valami munka elég messze és ők nemhogy elvittek volna elvárták,hogy tekerjek el persze ez délután 3 órakor volt,én pedig fogtam magam és hazatekertem,elmondtam itthon a dolgokat megint,erre ilyen 5 fele hívnak telefonon,kérdezik,hogy hol vagyok mondom itthon mert már amúgy is lejárt a munkaidőm,persze elkezdett pattogni de nem érdekelt mert szerintem nekem volt igazam... másnap viszont már el se mentem,közöltem,hogy nem fogok ilyen helyen dolgozni... jól elrontották az utolsó 2 hetemet is. eljött a szeptember hétfő kedd szerda gyakorlat,mennem kellet oké bementem,természetesen még jobban piszkáltak mert ugye nem voltam 1 és fél hétig(nyáron ami nem volt kötelező)de ezt is le*z*rtam csináltam amit kellet bár ezt is 2 napnál tovább egyszerűen nem bírta, és inkább nem mentem be... a következő héten egyáltalán nem mentem be... végül sikerült intéznünk az iskolában egy melóhelyet ahol még 2 db osztálytársam dolgozik,és átraktak oda,ahol nem is volt rossz bent voltunk a tanműhelyben mivel sok dolgot még nem tudtunk,kb 2 hónapot voltunk bent ott is ugyan úgy dolgoztunk teszem hozzá 7 órában,ahogy azt kell!Legalább is a tanulóknak így van előírva,aztán amikor kiraktak a műhelybe minket ott se volt semmi gond sok embert ismertem stb... valamiért mégis ezt mondta nekem minden munkás:."Miért akarsz lakatos lenni? szerintem gyorsan válts szakmát,még van lehetőséged és akkor nem vesznek el az éveid" igen igazuk volt! Mivel nem akartam lakatos lenni és ezt mondtam,is nekik viszont ami meg szerettem volna lenni, Katona oda meg ugye senki sem jött el velem...

Elvileg egyszer igazolhat az oktatónk 1 napot,szóval elmentem a mamámmal Budapestre (mivel én a mamámmal lakom) ilyen munkahelyi kirándulás volt 1 napos,jó arra elengedtek,de mi sem számítottunk rá,este olyan későn értünk haza,hogy nagyon fáradt voltam stb és elaludtam reggel így másnap(kedden) nem tudtam bemenni dolgozni a mamámnak meg nem is kellet az út miatt és valamiért fel se keltett... szerdán bementem,és egyből leordítják a fejemet(én nem vagyok ilyen sértődős típus tehát nem nagyon érdekelt) persze egyből felküldtek a főnökhöz(4 tanuló srácot akik kb 10 napot hiányoztak már,persze azt mondták menjek velük fel én is,mondom jól van én csak 1 napot hiányoztam nem lehet belőle gond...) a főnök mindenkit leoltott és fenyegetőzött(természetesen ugyan úgy engem is egy kalap alá vett a többi gyerekkel,bár tudom,hogy milyen egy főnök..)ez a dolog egy elég rossz érzést váltott ki bennem és elkezdtem innentől l*sz*rni mindent ami a munkahelyen volt,mert elgondolkoztam,hogy most ha én nem akarok lakatos lenni akkor mit keresek itt?na mind 1 azért még bejártam,persze közben mondogattam itthon,hogy ha nem is tudok elmenni katonának(bár annak is már párszor utána néztem ahol azt írták,hogy toborzó iroda,meg hogy kell előtte egy szakma..ezt is jó lenne tisztázni végre... mindenki össze vissza beszél)akkor írassanak már át,mondjuk vendéglátó suliba,mert még szakács vagy felszolgáló is jobban lennék mint lakatos amihez egyáltalán nincs kedvem...(persze lehet,hogy ott is szívatnának de azt jobban elviselném, csak alapból nem jön be a szakma..)meg persze mondogattam,hogy áttehetnének olyan suliba is ahol érettségizni kell mert szívesebben tanulnék akkor... bár mamám csak ennyit tudott mondani értsd már meg,hogy fél évkor nem bírsz átmenni sehová...nem tudom,hogy ez így van-e de szerintem átlehet...Na mindegy,ezek után volt,hogy egyáltalán nem volt kedvem bemenni dolgozni,ekkor leigazolta az orvos aztán volt,hogy anyám vitte pestre a kisebbik tesómat és engem kért meg,hogy menjek el vele persze el is mentem a tesóm miatt,szóval az a nap egy szerdai nap volt utána való héten megint pattogtak,hogy igazolatlan,persze én elmondtam mindent,hogy hol voltam persze nem hitték el... ezen a héten még érkezett,egy levél amiben az állt,hogy nekem 30 nap igazolatlanom van,mondom mi a fene,hát 2 napot hiányoztam... természetesen hívott a főnök,hogy ki leszek rúgva stb.. végül kiderült,hogy félreértés másnak akarták küldeni.. nagyon jó még csak annyit sem mondtak,hogy bocsánat,vagy elnézést inkább elküldték a ... a mamámat...(mert őt hívták)ezek után még jobban megutáltam ezt az egészet... elkezdtem nem bejárni,pl 3 napból 1x vagy 2x nem mentem be... ekkor mindíg megvártam míg a mamám elmegy dolgozni,úgy tettem mint aki elmegy majd visszamentem a házba mikor elment...(ez persze nem korrekt eljárás de tudom,hogy úgyis pattogott volna,mivel folyton azt mondja,hogy ha nem végzem el ezt a szakmát akkor ki fog dobni engem... mondtam,neki,hogy mást elvégzek... amit szeretek is,erre ő végezd el még ha nem is dolgozol benne akkor is van szakmád... akkor mi az értelme? szerintem semmi,elveszett 4 évem ennyi... ha meg kidobna anyámékhoz meg apámékhoz vissza se mennék/mehetnék... max apámhoz de inkább nem.)persze az ilyen lógásokat utólag úgy is elmondtam... akkor be volt sértődve de aztán elfogadta... a lényeg az,hogy nagyon nem szeretem ezt a szakmát még 1 és fél évem vissza van,szerintem lehetne még váltani csak senki sem segít(amit nem is szoktam elvárni,de ez már annyira rossz helyzet)a 11 év alatt sohasem buktam semmiből csak most 11. félévkor mert egyáltalán nem értem az anyagot és állandóan szivat a tanár olyan számításokat ad,amiket nem tudok megoldani,pedig én az az ember vagyok aki csendben van órán és figyel... a többiek ott ordítoznak meg őrjöngenek,a tanárt elmondják mindennek,persze ez már nem érdekli a tanárt mert fél tőlük... alapból az osztályt is utálom van 3 ember akivel beszélek azt ennyi.A lényeg,hogy ma sem mentem be,mivel úgyis megint lehordtak volna az előző heti "lógásokért"(Ebben persze igazuk van,de ők nemtudják az okát,hogy miért nem megyek...) és bele gondoltam,hogy miért csinálom ezt a szakmát ha nem szeretem... igazából egyáltalán nem tudom,hogy mit csináljak mivel senki nem segít,ha el akarok mondani valamit itthon csak ordítoznak az meg

nem érdekel inkább bejövök a szobámba... vagy leoltom és elmarad(igen,sajnos néha muszáj,mert már nagyon felidegesítenek..)Gondolom bennem is van valami hiba,de szerintem meg lehet engem is érteni... Várom a véleményeket,remélem sikerül valakinek valami jót és értelmeset írnia,előre is kösz.

(nekem még az is jó,lenne ha a munkaügy által lehetne valami tanfolyamra menni... az is ugyan az csak hamarabb megvan.)

2014. jan. 27. 11:02
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!