Akik nagyon jól tudnak németül/esetleg a nyelvvel van kapcsolatban a munkájuk is! Ti hogy tudtátok meg tanulni a der die dast? Többi lent
Szóval a németek érzésre tudják ezeket, ti is belejöttetek egy idő után vagy az egészet magolni kellett? És hány évig tanultátok?
Lécci csak olyanok írjanak akik tényleg jól tudnak.
Köszönöm!
én németekkel dolgoztam 2 évig ott tanultam meg beszélni, a mostani főnököm is német...
és azt is megtanultam, hogy a mindennapi beszédben nem számít.
néhányat tudok, néha kijavítanak azt megjegyzem, svájcban mindenre lehet das-t mondani, beszélni kell tudni, az a fontos.
(németeket is tanítok, megértenek, sose volt baj, a der die das ellenére. ők maguk mondták, hogy nem fontos, sok német se tudja).
én meg nem is tanultam suliban, csak munka közben.
ha gondolod, küldök egy pdf-et ott van leírva segítség, hogy mi der mi das meg mi die :)
amúgy pár év után érzésből jön.. meg a végződésből/prefixumokból lehet következtetni..
amit írt az egyik válaszadó, hogy heit,keit,ung végűek die, minden szó ami Ge-vel kezdődik az das stb..
amúgy tényleg nem számít annyira, megértik mait akarsz ezek pontos használata nélkül is,de azért aki igényes akar lenni az tudja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!