Idén várhatóan csökkenni vagy nőni fog a ponthatár az orvosira?
kedves ötödik, melyik az a szak? :) Magyarországon lehet a biotechnológiát felvenni mesterként?
nem mondom, h a legrosszabb lett az első félévem, de nem is remekeltem annyira a bioszon most. meglátszik, h melyek voltak a leginkább nyögvenyelős tárgyak. csak, ha végig ez lesz, akkor meg a mesterre bekerülési esélyem is lecsökken. mondjuk nem csak az átlag számít ott, de eléggé, ha jól tudom.
a szüleimnek még nem mondtam konkrétan (még a félév elején megbeszéltük, h legyek túl a vizsgaidőszakon, és visszatérünk a témára), szóval kikérem az ő véleményüket is. csak tényleg nem szeretném, h az én hülyeségem miatt fizetniük kelljen egy csomó pénzt. főleg, ha kiderül, h az orvosihoz hülye vagyok, vagy bioszon pl 2. év után mondom azt, h én ezt nem bírom. jó lenne vmi munkát is találni, h ennyivel is hozzájáruljak. mindent jó lenne. azért köszönöm a tippet! :)
onkológiai kutatás amúgy nagyon érdekelne. nem várok el magamtól világméretű felfedezést, de vmilyen módon a gyógyításnak a részese szeretnék lenni :)
te végül a passzív után jó döntést hoztál, megfelelő egyetemre mentél? :)
Igen, egyelore csak a PTE-n, es a Pazmanyon. Kezdetleges a szak, nehany eve van csak, kesobb biztos lesz meg tobb helyen, elegge keresett szakma. :)
Msc felvetelit egyeteme valogatja. Ami biztos, hogy van rendes felveteli szoban, vagy irasban. Az szinte mindenhol 45 pont. A masik 45 pedig lehet a diplomajegyed szorozva 10-el, vagy a beszamitott targyak atlaga 10x, vagy a szigorlatok, plusz diplomajegy, de ez tenyleg nagyon valtozo. A lenyeg, hogy szimpla feleves atlagot sehol se neznek, mert abban van egy csomo olyan targy, ami az Msc szempontjabol szuksegtelen. Igy akar a bioszrol is mehetsz, meg akkor is, ha nem vagy kiemelkedoen jo. (azert kiemelkedoen rossz se legyel :D ) Inkabb az a kerdes, hogy vegig tudod-e csinalni a bioszt. Erre aludj parat.
En nem igy passzivaltam, mint te, hanem rogton miutan felvettek. Kimentem kulfoldore tapasztalni kicsit, aztan visszajottem arra, amire eredetileg felvettek. Nem bantam meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!