Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Idén várhatóan csökkenni vagy...

Idén várhatóan csökkenni vagy nőni fog a ponthatár az orvosira?

Figyelt kérdés
Tudom, h előre nem lehet megmondani biztosra, de például tavaly sokan számitottak rá, hogy alacsonyabb lesz. Idén lehet vmiből következtetni? pl. Semmelweisen 423 volt, előtte lévő években pedig mindig 430 feletti ponthatár. Előre is köszönöm. :)
2014. jan. 22. 12:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hat ha a tavalyinal alacsonyabb lesz, az mar tenyleg a veg kezdete... Videki AOK-ra bejutni 400 alatt nevetseges. Tavalyihoz kepest, csak noni tud, de szerintem nem fog sokat. Azert az erettsegit nem artana megvarni a tippelgetessel, eleg sokat nyom a latba.
2014. jan. 22. 12:30
 2/8 A kérdező kommentje:
engem is nagyon megleptek a tavalyi eredmények. viszont abban a helyzetben vagyok, hogy most bioszra járok (első helyen is jelentkeztem ide, szóval úgymond nem muszájból), de későn jöttem rá, h itt édes kevés olyan dolgot tanulunk, ami "emberibb". gondolok itt, pl. genetikára, vagy simán csak anatómia. tudtam, h a biológia nem feltétlenül az, de ennyire nem gondoltam, h nem fog tetszeni. konkrétan végigszenvedtem az első félévet. úgy tudom, ha ki akar valaki iratkozni államiról, akkor még az első félév után teheti meg úgy, h nem kell visszafizetnie a tandíjat. elgondolkotam, h meg kéne próbálnom az orvosit, mert mindig is inkább a humánbiológia érdekelt, de inkább a kutatási területen. csak félek, h ha kiiratkozok, és nem tudok bekerülni az orvosira, akkor egy évet elherdáltam feleslegesen. annyi a vagy/vagy, ami megtörténhet, és nem tudom, h bele merjek-e vágni. jó lenne tanács, ha vki volt hasonló helyzetben, vagy esetleg át tudja érezni.
2014. jan. 22. 12:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg egeszsegugyben mas nem erdekel? Ha az orvosira nem is, arra biztosan felvennenek. Pl. gyogytorna, diagnoszta, mentos. Ha a biosz ennyire nem tetszik, szerintem passzivaltasd a 2. felevet. (mar, ha a szuleid eltartanak "csak ugy" fel evig.) Vagy nezd meg a biosz MSc kepzeseket, ott vannak azert sokkal humanosabb teruletek. Ha ugy erzed kibirod a biosz alapot, es lesz eselyed mesterre, ez is megoldas lehet. Te tudod mennyire akarsz onnan "menekulni".
2014. jan. 22. 13:04
 4/8 A kérdező kommentje:
felvin már sokadjára végignéztem az összes tárgyat, és semmi. szeretnék kutatni, ha nem is közvetlenül, de közvetetten gyógyítani. azért tartok a bsc-től, mert már az első félévben is kínszenvedések árán vettem rá magam, h megtanuljam az anyagot (mert muszáj, akár tetszik, akár nem!), de perpillanat nem érzek elég kitartást ahhoz, h minden félévben véghezvigyem. szüleim csak úgy mennének bele a passzívba szerintem, ha közben felvételiznék máshova. bár akkor nem tudom, h kell-e az államnak fizetni, h aktív+passzív félév után kiirtakozik vki. csak rohamosan közeledik az időpont, amikor el kéne döntenem, és eléggé nem tudok mihez kezdeni. :(
2014. jan. 22. 13:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Passziv utan nem kell fizetni, igy gondolom ebben az esetben sem. (nem tudom, mert en meg nem akkor felviztem mikor ezt behoztak) Szerintem nem neztel meg mindent felvin. :) Van olyan egeszsegugyi szak, amire biotechnologia epul. Ott peldaul kutathatsz az onkologiaban. (sajnos angolul van, igy az muszaj hozza) Az orvosi ugyebar kokemeny, es min. 6 ev. Igy a te helyedben en az alapszakok melle neznem a mestert is, vegtere is idoben az se tobb (sot) es ha jol tanulsz, siman felvesznek majd. Ettol meg jelolheted az AOK-ot elsonek, csak nem art, ha van meg par lehetoseg a tarsolyodban. Ha meg nem jon be, meg mindig visszamehetsz bioszra szeptemberben. (Ezert kerdeztem a szuleidet, engem nem tartottak el passziv felev alatt, szerencses vagy! :) )
2014. jan. 22. 13:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Megint ez a nő vagy csökken téma, hülyét kapok már tőle. Figyelj, a ponthatárt nem egy ember határozza meg, hogy na ide ennyi, oda annyi, hanem a szakra jelentkező diákok pontszáma. Ha pl. 50 fő a keret, az 50. ember összpontszáma lesz a ponthatár. Nem tudom, hogy ezt miért ekkora agysebészet megérteni a korosztályodnak. Ha az adot tévben baromira nehéz érettségi feladatsort adnak vagy sok hülye felvételezik egy adott szakra, nyilván alacsonyabb lesz, de ha ezt bárki itt meg tudja jósolni, az megírhatná nyugodtan a jövő heti nyerő lottószámokat is. Ennyit erről.
2014. jan. 22. 13:46
 7/8 A kérdező kommentje:

kedves ötödik, melyik az a szak? :) Magyarországon lehet a biotechnológiát felvenni mesterként?

nem mondom, h a legrosszabb lett az első félévem, de nem is remekeltem annyira a bioszon most. meglátszik, h melyek voltak a leginkább nyögvenyelős tárgyak. csak, ha végig ez lesz, akkor meg a mesterre bekerülési esélyem is lecsökken. mondjuk nem csak az átlag számít ott, de eléggé, ha jól tudom.

a szüleimnek még nem mondtam konkrétan (még a félév elején megbeszéltük, h legyek túl a vizsgaidőszakon, és visszatérünk a témára), szóval kikérem az ő véleményüket is. csak tényleg nem szeretném, h az én hülyeségem miatt fizetniük kelljen egy csomó pénzt. főleg, ha kiderül, h az orvosihoz hülye vagyok, vagy bioszon pl 2. év után mondom azt, h én ezt nem bírom. jó lenne vmi munkát is találni, h ennyivel is hozzájáruljak. mindent jó lenne. azért köszönöm a tippet! :)

onkológiai kutatás amúgy nagyon érdekelne. nem várok el magamtól világméretű felfedezést, de vmilyen módon a gyógyításnak a részese szeretnék lenni :)

te végül a passzív után jó döntést hoztál, megfelelő egyetemre mentél? :)

2014. jan. 22. 14:04
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, egyelore csak a PTE-n, es a Pazmanyon. Kezdetleges a szak, nehany eve van csak, kesobb biztos lesz meg tobb helyen, elegge keresett szakma. :)

Msc felvetelit egyeteme valogatja. Ami biztos, hogy van rendes felveteli szoban, vagy irasban. Az szinte mindenhol 45 pont. A masik 45 pedig lehet a diplomajegyed szorozva 10-el, vagy a beszamitott targyak atlaga 10x, vagy a szigorlatok, plusz diplomajegy, de ez tenyleg nagyon valtozo. A lenyeg, hogy szimpla feleves atlagot sehol se neznek, mert abban van egy csomo olyan targy, ami az Msc szempontjabol szuksegtelen. Igy akar a bioszrol is mehetsz, meg akkor is, ha nem vagy kiemelkedoen jo. (azert kiemelkedoen rossz se legyel :D ) Inkabb az a kerdes, hogy vegig tudod-e csinalni a bioszt. Erre aludj parat.

En nem igy passzivaltam, mint te, hanem rogton miutan felvettek. Kimentem kulfoldore tapasztalni kicsit, aztan visszajottem arra, amire eredetileg felvettek. Nem bantam meg. :)

2014. jan. 22. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!