Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért kell ilyen sok törit,...

Miért kell ilyen sok törit, és magyart tanulni?

Figyelt kérdés

Nem arról van szó, hogy nem lennék jó ezekből a tárgyakból, csak úgyérzem feleslegesen sokat kell tudni, pedig közvetlen haszna nincs, maximum ha valami tanár, vagy ilyesmitudós akarsz lenni.

Szerintem tudom szétszednének néhányan :D, de inkább tök matek kéne, mint mondjuk töri, vagy magyar, esetleg valamilyen természettudományt kéne előtérbe tolni.

Nektek mi a véleményetek?

2014. jan. 22. 05:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezzel én is így vagyok. Nem azért, mert rossz lettem volna magyarból (sőt, szavalóversenyre is jártam), hanem azért, mert nekem a szívem csücske a matek (olyannyira, hogy ELTE-matek szakra járok). Persze mindennek megvan a hátránya is; ha spanyolok lennénk, akkor spanyol nyelvet és törit kellene tanulni, ha németek lennénk, stb. Tudnunk kell, hogy hogy alakult az a világ, amiben élünk, tanulnunk kell a múlt hibáiból, a magyar (tantárgy) lecsökkentésével nem a helyesírással lenne a legnagyobb probléma, hanem avval, hogy már el se tudnánk adott esetben olvasni az írásokat (néha már az is a helyzet (sajnos))!
2014. jan. 22. 05:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát igazad van, de azért egy héten 4 magyar, 4 törihez képest, 3 matek szerintem nagyon kevés.
2014. jan. 22. 06:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Én nagyon nem szerettem se a magyart, se igazán a törit gimiben, de a gimi feladata végülis egy alapműveltség megadása, amiben nagyon nagy mértékben benne van a töri meg a magyar.

Persze lehet vitatkozni, hogy mi is számít alapműveltségnek, de annak az embernek aki egyetemre akar menni, márpedig a gimik elvileg erre készítenek fel, elengedhetetlen hogy ismerje a nagy magyar költőket, azok műveit és nagyjából az életüket, valamint a magyar történelem nagy alakjait is.

Szerintem. :)

2014. jan. 22. 08:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Miért elengedhetetlen? Kell a magyar, meg a töri de nem ilyen magas óraszámba. Proginfósként pont nem érdekel, hogy xy költö szülei mivel foglalkoztak.
2014. jan. 22. 09:18
 5/5 reptoid ***** válasza:

Lehet, hogy nem érdekel proginfósként, de egy töri szakos is - hidd el - pont leszarja a fv elemzést. Most akkor kinek van igaza, kinek kedvezzenek?

A középiskolában a szakmákat leszámítva nem igazán tanítanak meg semmit olyan szinten, hogy utána csak azzal az ismeretanyaggal elboldogulj az életben. Nem is ez a célja, hanem az, hogy mindenből adjon egy átlagos mennyiségű alapot, amiből aztán a gyerek ki tudja találni, hogy mégis melyik az, ami érdekli, mivel szeretne foglalkozni.

Teljesen felesleges lenne több matekot tanítani, hiszen ami plusz beleférne az időbe, azzal ugyanúgy nem menne semmire. Inkább tanítanának akár kevesebbet is, de azt legalább alaposan tennék, hogy azokhoz az alaphoz bármikor vissza tudjon nyúlni, tudjon építkezni rá.

2014. jan. 22. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!