Megpróbáljam így az orvosit?
bocsánat, tényleg nem volt valami jól feltéve a kérdés, látszik, h már egy ideje éjszakáztam, és utolsó pánikhullámomban született a kérdés. elte bioszra járok, most kezdtem még. persze mindenhol lesz olyan tárgy, ami nem lesz a szívem csücske/unalmas/élvezhetetlen, de itt csak ezt tapasztaltam. gondoltam rá, h az első félév ilyen sz*patósabb, de elnézve a többi év óráit nem találtam azokat se olyannak, ami tényleg érdekelnének. nem a szakkal van baj, hanem gondolom velem, rosszat választottam. elsősorban se-re gondoltam az orvosi terén, de szegeden se rossz a képzés ah hallottam.
amúgy meg hát a kijelentkezést meg úgy értettem, h ha átiratkozol egy másik egyetemre, és ha bsc képzésre jártál eddig, akkor első félév után hagyhatod
úgy ott, h nem kell visszafizetni az állam pénzét. ezért sürgető is a problémám, mert azt se szeretném, h végigszenvedjem az életem egy olyan szakon, ahol semmi se érdekel, de úgy se, h több félév után szánjam rá magam a váltásra, de a szüleim igyák meg a levét ( magamnak nincs annyi keresetem még, h vissza tudjam egyáltalán a tandíjat fizetni.
Mivel az utóbbi 3 oldalon kb. 3 feltett kérdéseddel találkoztam, gondoltam most már csak rászánom magam, hogy írjak vmit.
1. Nem kell kiiratkoznod rögtön a biosz szakról. Passziváltasd a második féléved (a passzivált félévért nyilván nem kell fizetni) és jelentkezz orvosira, ha akarsz. A felvételi eredmény tudatában még mindig lesz időd eldönteni szeptemberig, hogy mi csinálj. Elkezd az orvosit (ha felvesznek), vagy folytasd a bioszt.
2. Azért jó ha tudod, hogy orvosin az első 2 év alapozás, csupa olyan tárggyal, amit az emberek nagy része baromira nem szeret. Egy csomó ember azt hiszi, hogy rögtön betegekkel fog foglalkozni, ha bekerül orvosira, meg hiperszuper érdekes betegségekről fog tanulni, aztán nagyot koppan, mikor szív a fizikával meg a kémiával.
Az anat érdekes, de a PTE-n és a DE-n első félévben nincs is. De a többi nem vmi izgi....
Szóval azért a harmadik évig el kell jutni ahhoz, hogy az ember úgy érezze, hogy van vmi köze a tanulmányainak az orvosláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!